MENIU

Iliescu despre excluderea lui Voicu: Nu-mi dau seama dacă este statutar sau nu

foto: NewsIn

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu a dorit să comenteze excluderea lui Mădălin Voicu din partid, precizând, însă, pentru NewsIn, că nu-şi dă seama dacă decizia este statutară sau nu.

"Nu doresc să fac niciun comentariu, nu ştiu ce s-a întâmplat, am aflat şi eu că a fost exclus din partid. Nu-mi dau seama dacă e statutar sau nu. Excluderea din partid nu se face aşa pe picior, mai ales a unui membru al Consiliului Naţional. Un membru al Consiliului Naţional nu poate fi dat afară aşa...", a susţinut fostul preşedinte.

Preşedintele PSD Bucureşti şi coordonator al organizaţiei de Giurgiu, Marian Vanghelie, a declarat, joi, că Mădălin Voicu a fost dat afară din partid pentru că a adus deservicii organizaţiei, dar şi preşedintelui PSD, Mircea Geoană. 

"Am avut şi nişte sincope în rândurile organizaţiei şi una dintre ele s-a numit  Mădălin Voicu. Acesta a fost dat afară din partid în unanimitate. A fost propunerea mai multor colegi din această sală, datorită faptului că, în această perioadă de două-trei luni de zile, a adus deservicii atât organizaţiei municipale, unde a fost suţinut să intre pe listele PSD, cât şi la nivel naţional, preşedintelui Mircea Geoană şi altor lideri din actualul Guvern", a explicat Vanghelie.

Pesedistul a mai spus că Voicu i-a fost prieten, dar că nu mai putea suporta acţiunile sale împotriva partidului. Primarul a vorbit despre excluderea lui Voicu spunând că "a căzut scroafa din copac" (o parafrazare a deputatului care declarase, pe 25 februarie 2009, următoarele: "Cu Vanghelie am colaborat bine la Bucureşti, dar când se urcă scroafa-n pom...", n.r. ).

"Mădălin Voicu, el este prietenul meu, îl iubesc, dar e prea mult. A căzut scroafa din copac. Gata. Nu putem să venim să vorbim de organizaţia municipală Giurgiu, atât timp cât el a fost ajutat şi oamenii ăştia au muncit pentru el. Îşi bate joc de munca unora. Şi el vine şi le spune colegilor să îi facă cabinet parlamentar”, a mai spus Marian Vanghelie.

Mai multe articole despre:
PSD excludere Ion Iliescu Mădălin Voicu Giurgiu