MENIU

Igor Smirnov amenință Moldova cu armata rusă

Separatismul Igor Smirnov, temperat de la distanță de Rogozin /Foto: inconstantin.ro

Preşedintele autoproclamatei republici nistrene, Igor Smirnov, care a făcut valuri zilele trecute cu privire la introducerea regimului de vize pentru moldoveni pentru a intra în Transnistria, a anunţat şi despre întăririle de forţe militare cu soldaţi ruşi în regiunea transnistreană dacă situația o va cere, transmite newsru.com.

Potrivit sursei, într-un interviu acordat pentru Nezavisimaia Gazeta, liderul de la Tiraspol a anunţat că \"soldaţii ruşi ar putea ajunge peste hotare dacă aceasta va cere interesul naţional\". Smirnov a precizat că apărarea drepturilor cetăţenilor ruşi care trăiesc în regiune este o prioritate. \"Astfel, de o suplimentare a forţelor armate ruseşti în Transnistria poate nici nu este nevoie. Este deajuns să rămână cei care sunt în prezent\", a mai precizat acesta pentru Nezavisimaia Gazeta.

\"Pe asta şi mizează Tiraspolul - cu cât Chișinăul va avea o retorică mai dură cu privire la scoaterea armatei ruseşti, cu atât Tiraspolul va insista mai mult ca aceasta să rămână\", se mai precizează în știrea aceleași surse.

Recent, liderul separatist a declarat că regimul de vize pentru moldoveni ar putea fi introdus deoarece poliţia moldovenească cere de la locuitorii transnistreni, deţinători ai cetăţeniei Ucrainei şi Rusiei, să prezinte permise de şedere în timpul deplasării pe teritoriul R. Moldova.