MENIU

Ieftinirea medicamentelor de la 1 aprilie scade venitul farmaciştilor

Foto: RTV

Ieftinirea medicamentelor îi mulţumeşte pe clienţi, însă îi aduce în pragul disperării pe farmacişti. Aceştia au spus că vând produsele pe care le-au primit înainte de întâi aprilie cu mai puţin de jumătate din preţul de achiziţie.

În aceste condiţii, pierderile lor se ridică la zeci de mii de lei, în doar două săptămâni. Cei mai mulţi dintre farmacişti se plâng că vor pune lacătul pe uşi înainte de sfârşitul anului.

Distribuitorii se tem să nu aibă de suferit de pe urma acestei situaţii şi cer plata pe loc a medicamentelor. Aceasta reprezintă o altă problemă pentru farmacii, pentru că medicamentele compensate sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate abia dupa câteva luni.

Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor au propus o soluţie pentru redresarea situaţiei pe care însă Ministerul Sănătăţii nu vrea să o ia în calcul, au spus aceştia. "Noi am propus să ne scadă pierderile din obligaţiile către stat, dar deocamdată nu am primit răspuns", a declarat preşedinte Colegiul Farmaciştilor Timiş, Ana Miclea.

Mai multe articole despre:
preţ medicamente farmacişti