MENIU

ÎCCJ au respins cererea de rejudecare a sentinţei în dosarul Stănculescu

Victor Atanasie Stănculescu este bolnav de LEUCEMIE

Cererea de revizuire formulată de Victor Athanasie Stănculescu în dosarul în care a fost condamnat la 15 ani de închisoare în legătură cu evenimentele din 1989 de la Timişoara a fost respinsă de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, scrie EVZ.

Victor Athanasie Stănculescu a fost reîncarcerat în 18 septembrie, după ce Curtea Militară de Apel Bucureşti a admis contestaţia procurorilor la decizia de eliberare pentru un an a fostului general pe motiv că suferă de boli grave. Rapoartele de expertiză medio-legală au arătat însă că Stănculescu poate executa pedeapsa de 15 ani de închisoare în penitenciar.

Stănculescu fusese eliberat în 12 mai din Penitenciarul Jilava. Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis atunci eliberarea lui pe o perioadă de un an, pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu la câte 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Cei doi au fost încarceraţi în aceeaşi zi, la scurt timp ei formulând cereri în instanţă de întrerupere a executării pedepselor din motive medicale.

Instanţa a dispus efectuarea unor expertize medicale pentru a fi evaluate stările de sănătate ale lui Chiţac şi Stănculescu. Mihai Chiţac a fost eliberat din arest în 18 septembrie, pentru trei luni, din motive medicale.