MENIU

Iarna a făcut ravagii în emisfera sudică

Foto: Realitatea TV
Mai multe ţări au fost afectate.

Iarna a făcut ravagii în emisfera sudică. Zăpada, un fenomen extrem de rar în aceste zone, a fost în acest an ca la ea acasă. Mai multe regiuni din Bolivia, Peru sau Argentina au fost grav afectate de ninsori şi de temperaturi neobişnuit de scăzute.

Temperaturile au coborât până la minus patru grade, în mai multe zone din Bolivia. Efectele au fost dezastruoase. Mai multe autostrăzi au fost închise, la fel şi aeroportul internaţional din El Alto. Din cauza ninsorilor, accidentele pe şosele s-au ţinut lanţ. În cel mai grav dintre ele, 21 de oameni au murit după ce un şofer a pierdut controlul unui autobuz.

Temperaturile au ajuns în Peru până la minus 20 de grade. Din cauza vremii nefavorabile, în aproape jumătate de ţară s-a decretat stare de urgenţă. Şi Argentina a fost afectată de iarna grea din acest an. Acestea sunt cele mai abundente ninsori din ultimii cinci ani. Unele zone din sudul ţării au rămas complet izolate. Stratul de zăpada a depăşit 40 de centimetri, dar în unele zone a ajuns şi la 70 de centimetri.
Mai multe articole despre:
iarnă vreme temperaturi sud emisferă