MENIU

Huiduit în Ghencea, Lăcătuş spune că nu pleacă de la Steaua

Foto: NewsIn

Fostă glorie a Stelei, echipă cu care a devenit cel mai titrat jucător din campionatul românesc, antrenorul Marius Lăcătuş a căzut în dizgraţia fanilor, care i-au cerut demisia după înfrângerea din derby-ul cu Rapid, scor 1-2. Lăcătuş rămâne, însă, pe poziţii şi, deşi îşi asumă răspunderea pentru rezultate, spune că nu va pleca din Ghencea.

"Eu sunt responsabil de rezultate, sunt principalul vinovat. Sunt bărbat şi recunosc că, atunci când echipa nu este unde ar trebui să fie, primul vinovat este antrenorul. Nu vreau să iau la cald decizii pe care apoi să le regret. Dacă patronul şi conducerea administrativă consideră că este vremea unei schimbări, nu aş putea să fac nimic", a spus Lăcătuş, în conferinţa de la finalul derby-ului cu Rapid.

Tehnicianul stelist a menţionat că jucătorii săi erau afectaţi după un meci pe care l-au pierdut neaşteptat şi în care adversarul a marcat la singurele două ocazii periculoase pe care şi le-a creat. "Mai avem trei jocuri şi trebuie să scoatem maximum din ele ca să putem avea pretenţii să jucăm în cupele europene. Acest rezultat nu este hotărâtor, deşi cu o victorie astăzi şansele erau mai mari. Dacă vom motiva jucătorii şi ei vor avea o reacţie bună, putem spera. Este în joc viitorul echipei pentru că e important să joci într-o competiţie europeană", a punctat Lăcătuş.

Referitor la faptul că suporterii care îl adulau au ajuns să-l huiduie, Lăcătuş a comentat: "Aşa cum îmi plăcea şi imi place să fiu aclamat când intru pe stadionul Ghencea, se poate ajunge să fii huiduit şi să ţi se ceară demisia pentru rezultate. Eu nu le voi purta pică celor care s-au manifestat împotriva mea pentru că fiecare are dreptul la opinie şi este liber să se exprime aşa cum doreşte şi cum crede. Ce pot să fac? Să mă rog de ei să nu mai strige? Care-i problema dacă pierd din simpatie?".

Antrenorul stelist a explicat că pe Janos Szekely l-a înlocuit din cauză că acesta a acuzat crampe musculare şi a explicat că decizia de a-i titulariza pe Tiago şi Pleşan a venit ca urmare a evoluţiilor bune pe care aceştia le-au avut în ultima perioadă. Referitor la greşeala lui Dayro Moreno, de la care a pornit contraatacul în urma căruia Rapid a marcat golul victoriei, Lăcătuş a spus: "Oricine greşeşte, e păcat că se greşeşte în momente decisive, când se dă peste cap toată munca, dar nu scot pe nimeni ţap ispăşitor. Câştigăm toţi şi pierdem toţi".
Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Rapid Marius Lăcătuş etapa a 31-a