MENIU

Hrebe, întâlnire de seară, la Viena, cu Iacubov

Foto: REALITATEA.NET

Ce credeţi că făcea aseară (marţi, 14 aprilie) Viorel Hrebenciuc, în timp ce colegii lui - care asistaseră în Parlament la discursul lui Băsescu – dezbăteau aprins soarta ţării şi a fraţilor noştri de peste podul de flori de peste Prut?

Nu, nu trăgea sfori să-l dea jos pe Voronin şi nici măcar nu negocia vreun comision cu acelaşi Voronin. Ci se ocupa de chestiuni de macroeconomie (adică de cont gras) şi politică globală la… Viena. Exact, guzganul rozaliu se lăfăia pe terasa . Împreună cu - da, e simplu, am zis şi în titlu – vechiul camarad de inginerii financiare Corneliu Iacubov.

Alături de cei doi se mai afla un nene, neidentificat de noi pînă acum, care vorbea o engleză aproape neinteligibila din cauza accentului est-european spre rus. Nu ne-ar mira deloc ca al treilea om de la masa lui Hrebe să fi fost chiar rus, mai ales că Grand Hotel Wien e suficient de scump încît să nu se simtă jigniţi mulţii ruşi care-l frecventează.

De guzgan nu am reuşit să dăm, să ne povestească ce lucra el în interesul statului român al cărui parlamentar este. În schimb, am dat de consiliera lui Hrebe, care ne-a omunicat, destul de ofuscată, că Viorel este la Praga, la întîlnirea cu socialiştii europeni. Păi, credem şi noi: ce, Iacubov nu e socialist? Că doar şi-a făcut banii capitalişti din rafinăria socialistă de la Oneşti, după care a mutat banii în Europa.