MENIU

Horia Mihalcecu: Clasa politică de la putere la bani?

Foto: Ziua

Am un prieten mai ciudat. De câte ori ne vedem sau vorbim la telefon ne întrebam unul pe altul despre noutăţi. Pentru că amândoi avem atingere cu media şi observăm scena politică, evident, vorbim despre partide şi oameni politici. Spre dezamăgirea noastră, de câteva luni pare că nu avem noutăţi pe care să ni le împărtăşim.

Realitatea este mai sumbră decât ne imaginăm. De ce nu sunt noutăţi politice? Răspunsul este simplu şi ingrozitor. Pentru că majoritatea clasei politice este preocupată nu de politică, ci de bani. Pentru că majoritatea deputaţilor şi miniştrilor au datorii din campanie, aşteptări de la oameni de afaceri etc. Practic, ne aflăm astăzi într-o schimbare totală de paradigmă a modului de a face politică.

Dacă la începutul anilor '90 Coposu se lupta cu Iliescu pentru putere şi nu ni-l puteam imagina pe senior să negocieze Consilii de Administraţie sau Societăţi Naţionale în favoarea unor concesii politice, astăzi, totul este de vanzare. Funcţii, demnităţi, contracte, licitaţii? Totul este tranzacţionabil. Nu mi-l pot imagina pe Corneliu Coposu negociind cu Viorel Hrebenciuc "pe bani şi pe funcţii".

 

Citeşte mai mult în Ziua 

Mai multe articole despre:
politică Ion Iliescu Putere prieteni Corneliu Coposu