MENIU

Hertha Muller, sărbătorită în satul natal

Hertha Muller sărbătorită în satul natal

În timp ce Herta Muller se pregătea să primească premiul Nobel pentru literatură, în satul ei natal, la Niţchidorf, în judeţul Timiş,  era sărbătoare. Copiii care învaţă acum în şcoala de unde a pornit în viaţă Hertha Muller s-au pregătit temeinic şi au celebrat-o pe scriitoare printr-o piesă de teatru.

Elevii din Niţchidorf s-au pregătit săptămâni întregi pentru momentele artistice dedicate Hertei Muller.

\"Ştiu că a locuit şi a crescut în acest sat. Sunt mândru că merg la aceeaşi şcoală la care a mers şi ea şi probabil şi în aceiaşi clasă\", a spus  emoţionat unul dintre elevii din Niţchidorf.

Primarul localitaţii, Ioan Mascovescu, a declarat pentru Realitatea TV Timişoara că Niţchidorful, \"dintr-un sătuc uitat de lume, a ajuns în momentul de faţă să fie prim plan al presei, al camerelor de luat vederi, atât din ţară cât şi din străinătate\".

Profesorii şcolii din Niţchidorf îşi amintesc cu mândrie de anul 2005, când au avut ocazia să o cunoască persoanal pe Hertha Muller. \"Ne-am întâlnit cu Hertha Muller la Timişoara, i-am propus ca şcoala să îi poarte numele şi atunci am avut prima legătură directă cu doamna Hertha\", a spus Tiberiu Buhnă, profesor de română la Niţchidorf. 

Joi, a fost lansată şi cartea intitulată sugestiv ,,Povestea Niţchidorf\", în care se regăsesc fotografii reprezentative cu satul natal al Hertei Muller.

Mai multe articole despre:
Nobel literatură