MENIU

Henry afirmă că rejucarea meciului cu Irlanda ar fi soluţia corectă

A fi sau a nu fi... cap de serie?

După ce şi-a cerut scuze pe pagina personală de pe Twitter, atacantul a dat publicităţii şi un comunicat oficial, în care spune că regretă incidentul petrecut la meciul cu Irlanda, când s-a folosit de mână la golul echipei sale. Henry mai precizează că nu s-ar opune unei rejucări. Gest tardiv şi inutiv, care vine după ce FIFA a comunicat oficial că meciul Franţa-Irlanda nu se va rejuca.

\"Am spus-o atunci şi o voi spune şi acum: am atins mingea cu mâna. Nu sunt un trişor şi nu am fost niciodată. A fost reacţie instinctivă în faţa unei mingi care venea foarte rapid într-un careu aglomerat. Ca fotbalist nu ai luxul televiziunii pentru a încetini balonul de 100 de ori şi să iei o decizie conştientă\", a afirmat Thierry Henry.

Vezi aici golul marcat de Franţa în manşa retur a barajului cu Irlanda, pentru calificarea la CM din 2010

Atacantul a adăugat că este uşor să fie criticat după ce toată lumea a văzut reluarea fazei respective. \"Nu am negat niciodată că nu am controlat balonul cu mingea. Am recunoscut acest lucru în faţa jucătorilor irlandezi, a arbitrului şi a presei. Mă simt ruşinat pentru modul în care am câştigat, îmi pare foarte rău pentru irlandezi, care meritau să fie la turneul final. Sigur că soluţia corectă este ca meciul să fie rejucat, dar eu nu am niciun control. Singurul lucru pe care pot să-l fac este acela să recunosc faptul că m-am ajutat de mână pentru a pasa la gol\", a adăugat fotbalistul francez.

Vicecampioana mondială a obţinut calificarea la turneul final din 2010, după ce a remizat, miercuri, pe teren propriu, cu Irlanda, scor 1-1, după prelungiri, în manşa secundă a barajului. Irlandezii au marcat prin Robbie Keane (32) şi au dus meciul în prelungiri. William Gallas a punctat în minutul 103 şi a adus calificarea pentru reprezentativa lui Domenech.

La faza golului, Thierry Henry, cel care a pasat decisiv pentru Gallas, a atins mingea cu mâna înainte să trimită balonul în faţa porţii, dar arbitrul nu a dictat nimic. În prima manşă a barajului, disputată, sâmbăta trecută, la Dublin, fosta adversară a României din preliminariile CM 2010 a învins cu scorul de 1-0.

Federaţia Internaţională de Fotbal a anunţat, vineri, că meciul dintre Franţa şi Irlanda nu se va rejuca, deoarece deciziile arbitrului în timpul unei partide sunt finale.