MENIU

Haos organizatoric la summitul climatic de la Copenhaga

Coadă la acreditări la Geneva/Foto: Green Report

Peste 1.000 de reprezentanţi guvernamentali, ONG-işti şi jurnalişti au format, marţi, o coadă imensă în faţa complexului Bella Center, pentru a obţine legitimaţie de intrare pe baza acreditării obţinute în prealabil din partea secretariatului ONU.

Cea mai importantă săptămână a summit-ului de la Copenhaga a debutat luni cu un coşmar logistic la intrarea în complexul Bella Center, pe fondul unor erori grave de organizare a reprezentanţilor ONU. Aceştia au scăpat de sub control numărul acreditărilor acordate, iar luni au decis să refuze fără avertisment accesul pentru sutele de noi delegaţi şi jurnalişti abia sosiţi la Copenhaga.

Peste 1.000 de reprezentanţi guvernamentali, ONG-işti şi jurnaliști au format o coadă imensă în fața complexului Bella Center, pentru a obține legitimație de intrare pe baza acreditării obținute în prealabil din partea secretariatului ONU.

Întinsă pe aproape pe 500 de metri, coada a înaintat cu viteza melcului timp de circa două ore, după care accesul a fost suspendat complet. Doar câţiva norocoşi au reuşit să intre în primele ore ale dimineţii, restul rămânând afară, în frig şi înghesuială, timp de peste nouă ore, fără ca oficialii ONU să se sinchisească să dea explicaţii. Iniţial, delegaţilor li s-a transmis prin intermediul forţelor de ordine că sistemul informatic de acordare a legitimaţiilor de acces a intrat în colaps, însă informaţia a fost infirmată ulterior.

În învălmăşeala generală de marţi dimineaţă au fost prinşi inclusiv delegaţi cu legitimaţii de intrare, între care reprezentanţi guvernamentali şi VIP-uri precum Sir Nicholas Stern, autorul celebrului raport privind costul uriaş al inacţiunii împotriva schimbărilor climatice.

Citeşte mai mult pe Green Report.

Mai multe articole despre:
ONU summit haos Copenhaga activişti