MENIU

Handbal: Oţelul Galaţi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor

Foto: NewsIn

Formaţia de handbal feminin Oţelul Galaţi s-a calificat sâmbătă în optimile de finală ale Cupei Cupelor după ce a învins, scor 29-24 (15-13), echipa maghiară DVSC Aquaticum Debrecen, în manşa retur a optimilor.

Elevele lui Gabriela Artene au obţinut calificarea datorită numărului de goluri marcate în deplasare, după ce în meciul tur au pierdut cu 29-34.

La începutul partidei disputate sâmbătă dimineaţa în sala Siderurgistul din Galaţi, unde au fost aproximativ 1.000 de spectatori, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Marian Cozma, iar imediat după meci, jucătoarele Oţelului au aruncat în tribune tricourile pe care le-au purtat la încălzire inscripţionate cu poza fostului handbalist, ucis sâmbăta trecută la Veszprem. De asemenea, cei 80 de suporteri ai lui Debrecen au aplaudat la final victoria Oţelului şi chiar au scandat numele României în mai multe rânduri.

Principala marcatoare a Oţelului din acest meci, Amelia Busuioceanu, a afirmat că nu se aştepta la o calificare după începutul slab. "La începutul meciului nu credeam că ne vom califica după cum a decurs jocul, dar pe parcurs am simţit că unguroaicele sunt de bătut şi de eliminat. Aş putea spune că este cea mai importantă victorie din cariera mea. Dacă toată săptămâna am plâns după moartea lui Cozma, iată că azi ne mai bucurăm şi noi".

Renata Ghionea consideră că victoria formaţiei gălăţene a fost obţinută datorită lui Marian Cozma şi este convinsă că echipa se poate califica mai departe: "De acolo de sus, Marian Cozma ne-a povăţuit, iar norocul ne-a surâs, calificându-ne. Am crezut întotdeauna că putem elimina Debrecen după jocul din tur. Oţelul poate face o figură frumoasă".

De partea cealaltă, tehnicianul lui Debrecen, Bako Botand, a felicitat Oţelul pentru calificare şi susţine că nu credea că va pierde meciul. "Calificarea Oţelului este meritată. Linia de 9 metri a noastră a fost inexistentă şi le-am permis gazdelor să îşi facă jocul dorit. Sincer să fiu nu credeam că vom pierde calificarea, dar ţin să felicit gazdele pentru victorie", a declarat Botand.
Mai multe articole despre:
Oţelul Galaţi Cupa Cupelor handbal feminin