MENIU

Handbal - Ionela Gâlcă a semnat pe doi ani cu Oltchim

Foto: NewsIn

Handbalista Ionela Gâlcă-Stanca a semnat un contract pe doi ani cu Oltchim Râmnicu Vâlcea. Revenirea pivotului naţionalei la Vâlcea îl încântă pe antrenorul Radu Voina, care este convins că această mutare va fi un atu pentru formaţia sa atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor.

"De acum am doi pivoţi foarte buni, Gâlcă şi Oana Manea. Ionela ne va fi de mare ajutor în viitorul sezon", a explicat Radu Voina, pentru NewsIn.

Ionela Gâlcă a revenit la Oltchim după ce a evoluat în ultimul sezon la Rulmentul, grupare pe care a părăsit-o liberă de contract, ca urmare a neachitării restanţelor financiare.

Voina a vorbit şi despre adversarii Oltchimului în grupa C a Ligii Campionilor, în care campioana României va evolua alături de ETO Gyor (Ungaria), Itxaco Navarra (Spania) şi "Pe hârtie, Oltchim şi Gyor au prima şansă, dar niciodată nu se ştie, vorbim de Liga Campionilor. Este o grupă aşa şi aşa, nici foarte grea, dar nici cea mai uşoară. O să luăm fiecare meci în parte, pentru că fiecare e important".

Campioana României la handbal feminin a fost repartizată în Grupa C a Ligii Campionilor, alături de Audi ETO Gyor KC (Ungaria), Itxaco Navarra (Spania), de câştigătoarea Grupei a doua din turul 2 preliminar, din care fac parte Zvezda Zvenigorod (Rusia), RK Olimpia (Slovenia), SKP Bratislava (Slovacia) şi de ocupanta locului secund din Grupa B a primului tur preliminar.

Oltchim Râmnicu Vâlcea se va reuni pe 6 iulie în vederea începerii pregătirilor pentru noul sezon.