MENIU

Hagi şi-a prezentat proiectul Academiei de Fotbal de la Constanţa

Foto: NewsIn

Fostul mare internaţional, Gheorghe Hagi, şi-a prezentat, luni, la Constanţa, proiectul Academiei de Fotbal care îi poartă numele, despre care spune că va reprezenta o alternativă pentru copii şi juniori.

Academia va fi construită în apropierea oraşului Constanţa, pe o suprafaţă de 6.9 hectare. Va avea nouă terenuri de fotbal şi trei corpuri de clădire, între care şi o sală de sport. Pentru a fi admişi la Academia Hagi, copiii trebuie să fi împlinit 7 ani. Copiii şi juniorii vor putea deveni studenţi ai "Academiei Hagi" în 2011, când se estimează că va fi finalizată construcţia proiectului.

"Am ales să mă implic în proiectele pentru tineri pentru că, atunci când lucrezi cu tineri, succesul este garantat. Acest proiect se numeşte TTT, adică Timp, Tineri, Talent=Succes. Mi-am luat timp, pentru că dacă nu ai timp, nu îi poţi forma pe copii şi nu poţi să-i aduci la un anumit standard. Am crescut cu Cruyff şi cu Olanda, era normal să ne inspirăm de la Ajax. Încercăm şi noi să luăm de la ei, dar avem şi noi ceva al nostru. Tinerii trebuie să aibă talent, pentru că dacă nu ai talent, nu poţi face performanţă. Proiectul este de viitor şi sper să avem un succes foarte mare", a spus Hagi.

Fostul mare fotbalist a afirmat că proiectul Academiei îl va costa în jur de 10 milioane de euro şi va reprezenta cel mai mare proiect privat din Europa de Est destinat iniţierii, formării, dezvoltării si pregătirii juniorilor pentru performanţă la cel mai înalt nivel.
Mai multe articole despre:
Constanţa Hagi proiect