MENIU

Guvernul vrea să electrifice toate satele şi cătunele până la finele anului 2010

Foto: wordpress.com

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Slatina, în cadrul unei conferinţe de presă, că doreşte ca în perioada 2009-2010 să fie electrificate toate satele şi cătunele din ţară.

Primul ministru a spus că a discutat cu conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Economiei să se pună la punct un program de electrificare a satelor şi cătunelor care să demareze în scut timp. Acesta ar urma să fie transpus în practică în perioada 2009-2010.

"Vrem ca în peroada 2009-2010 să electrficăm toate satele şi cătunele din ţară. Este normal ca în România europeană toat lumea să aibă un minim de condiţii, iar acest lucru presupune să aibă curent. Din situaţia deţinută de Guvern este vorba de aproximativ 400 de sate şi cătune", a declarat premierui Emil Boc, în cadrul conferinţei de presă susţinută după întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei judeţene şi locale din Olt.

Legat de tema energiei, şeful Guvernului a mai declarat că în următoarele două săptămâni se va finaliza documentaţia tehnică privind hidrocentrala de la Islaz, judeţul Olt.

Potrivit lui Emil Boc, viitorul acestei investiţii a fost discutat cu ministrul Economiei, Adriean Videanu. Şeful Guvernului a susţinut că această investiţie importantă pentru economia românească ar urma să se realizeze printr-un parteneriat public-privat cu Hidroelectrica, începând cu 2010.

Premierul Emil Boc a efectuat, sâmbătă, o vizită de lucru la Slatina. El s-a întâlnit în reşedinţa judeţului Olt cu preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, prefectul Daniel Şarpe, primarii de municipii şi oraşe, directorii instituţiilor deconcentrate şi reprezentanţii principalelor societăţi comerciale de pe platforma industrială a Slatinei: Alro, Pirelli şi Cord. Potrivit celor susţinute de Emil Boc, discuţiile au vizat problemele comunităţiilor locale din judeţ dar şi cele pe care le întâmpină oamenii de afaceri şi găsirea unor soluţii pentru rezolvarea lor. Cu această ocazia a fost stabilită şi lista cu principalele investiţii necesare în judeţ pe care Guvernul să le includă în preocupările sale viitoare şi să le susţină.

Emil Boc a susţinut că va mai reveni în toamnă la Slatina, la invitaţia oamenilor de afaceri, pentru a discuta probleme legate de greutăţile pe care le întâmpină agenţii economici şi măsurile de sprijinire a acestora în vederea păstrării locurilor de muncă.

Premierul Emil Boc a efectuat sâmbătă a doua vizită în judeţul Olt. Acesta s-a aflat marţi, la începutul săptămânii, într-o vizită de lucru la TMK Artrom Slatina. Înainte de a ajunge la Slatine, premierul Emil Boc a efectuat sâmbătă şi o vizită în judeţul Vâlcea.