MENIU

Guvernul SUA vrea să acorde GM ajutoare de 5 miliarde dolari pentru restructurare

Foto: caradvice.com.au

Administraţia Obama va pune la dispoziţia Chrysler LLC lichidităţi de până la 500 milioane dolari, până la sfârştul acestei luni, şi circa cinci miliarde dolari pentru General Motors, până în mai, arată un raport privind fondurile de ajutor ale Trezoreriei.

Separat, sindicatul muncitorilor din sectorul auto, United Auto Workers (UAW), a solicitat ca membrii săi să ceară Casei Albe, telefonic sau prin email, garanţii că angajaţii şi cei care au plecat voluntar vor fi trataţi corect în cadrul negocierilor privind viitorul celor două companii.

UAW reprezintă 26.000 de angajaţi ai Chrysler şi 62.000 ai GM. Echipa administraţiei Obama, care are rolul de a sprijini cele două companii, crede că viitorul Chrysler depinde de o alianţă cu Fiat. 

În acelaşi timp, GM are la dispoziţie până la 1 iunie pentru câştigarea restructurării în afara justiţiei. Şi Ford se confruntă cu probleme, însă a ales să nu ceară sprijin din partea guvernului SUA. GM a anunţat luni că va concedia încă 1.600 de angajaţi în mai.

Mai multe articole despre:
stat fonduri bani ajutor restructurare GM Chrysler