MENIU

Guvernul Greceanîi şi-a prezentat demisia

Foto: cotidianul.ro

Premierul Zinaida Greceanîi a prezentat luni cererea de demisie a actualei echipe guvernamentale, instalată la 31 martie 2008, urmând procedura constituţională care să permită instalarea unui nou executiv după alegerile din 5 aprilie, transmite Info-Prim Neo.

Noul Parlament ales la 5 aprilie va avea astăzi şedinţa inaugurală.

În discursul său, Zinaida Greceanîi a mulţumit preşedintelui, colaboratorilor şi a subliniat că, deşi actualul guvern a avut puţin timp la dispoziţie, rezultatele activităţii cabinetului de miniştri au fost pozitive şi dinamice. "În calitatea mea de premier aduc mulţumiri preşedintelui Moldovei pentru susţinerea acordată pe parcursul exercitării acestui mandat. Am făcut faţă provocărilor, în mare parte, datorită susţinerii preşedintelui", a spus prim-ministrul.

Preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, a declarat că ceea ce se întîmplă în şedinţa de guvern este un act constituţional, care demonstrează capacităţile democratice ale statului Moldova. Voronin a spus că în cei opt ani de guvernare au intervenit schimbări în toate domeniile vieţii, în toate ramurile economiei naţionale, şi a felicitat Guvernul, mulţumindu-i pentru realizările obţinute.

Actualul guvern de la Chişinău a fost format la 31 martie 2008, după ce cabinetul de miniştri condus de premierul Vasile Tarlev şi-a dat demisia.