MENIU

Guvernul Boc pregăteşte o nouă rectificare bugetară. Află de unde ia statul bani şi unde se duc

Foto: RTV

Guvernul se pregăteşte de o nouă rectificare bugetară. Ministrul Finanţelor a anunţat marţi că în următoarele săptămâni, Executivul va face o nouă ajustare a bugetului de stat.

Gheorghe Pogea a declarat că vor fi suplimentate fondul de şomaj cu 864 milioane de lei şi bugetul de pensii cu  500 de milioane de lei.

Bani în plus se vor duce pe infrastructură/transport, mai exact 500 de milioane lei. Şi compania CFR Călători va primi de la buget 364 de milioane de lei pentru a-şi plăti din datorii, în special cele acumulate către Electrica.

Şi primăriile care au probleme vor avea parte de o suplimentare, pe de o parte pentru a-şi achita restanţele (120 de milioane de lei), dar şi pentru investiţii în infrastructură - 400 milioane de lei.

Pentru rectificarea bugetară din luna august statul va strânge bani din reducerea cheltuielilor pentru bunuri şi servicii - 2,4 miliarde lei, concediu fără plată - 1,5 miliarde lei,  înlocuirea orelor suplimentare cu libere şi renunţarea la prime - 0,5 miliarde lei, impozitul minim - 0,3 miliarde lei.

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a anunţat marţi că în perioada septembrie-noiembrie 2009 toţi angajaţii din sectorul public, inclusiv cei din autorităţile locale şi de la instituţiile autofinanţate vor face obiectul reducerii timpului de lucru normat cu zece zile lucrătoare şi sigur cu diminuarea corespunzătoare a venitului aferent acestei perioade

Citeşte şi Videanu: Salariile bugetarilor vor fi reduse cu 4%, prin acordarea de concediu fără plată 

 

Ultima rectificare bugetară s-a făcut în luna aprilie.