MENIU

Guvernul a decis desfiinţarea Cancelariei Premierului

Foto: NewsIn
În şedinţa de Guvern de astăzi s-a discutat despre descentralizare, proiectul de lege cu privire la salarizarea unică şi restructurarea agenţiilor guvernamentale

Premierul Emil Boc a anunţat, după şedinţa de Guvern, desfiinţarea Cancelariei sale. "Am adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care Cancelaria Premierului a fost desfiinţată", a spus Emil Boc.

"Rolul Cancelariei va fi preluat de Secretariatul General al Guvernului", a mai spus Boc, iar atribuţiile Cancelariei vor îndeplinite cu acelaşi număr de personal din organigrama SGG.

Cătălin Baba, şeful Cancelariei Premierului, va lucra în continuare în Guvern, pe post de consilier de stat la cabinetul primului-ministru.

În şedinţa de Guvern de miercuri s-a discutat despre descentralizare, proiectul de lege cu privire la salarizarea unică şi restructurarea agenţiilor guvernamentale.

În privinţa restructurării agenţiilor şi a ministerelor, premierul a declarat că s-a stabilit un termen de 30 de zile pentru fiecare ministru al Cabinetului pentru a prezenta modalitatea în care se va concepe desfiinţarea, restructurarea, comasarea agenţiilor guvernamentale şi ministerelor de resort.  

Premierul a mai spus că în 60 de zile vor fi adoptate toate documentele privind descentralizarea în domeniile educaţiei, sănătăţii, agriculturii şi administraţiei publice. "Sâmbătă vom avea o nouă şedinţă de Guvern în care fiecare ministru va prezenta modul în care concepe descentralizarea în domeniul său de competenţă", a mai spus Boc.

"În privinţa salarizării unice, am decis ca până în 30 aprilie să avem finalizat proiectul de lege în ceea ce priveşte salarizarea unică în România", a spus Emil Boc. Acesta a spus că în această perioadă vor exista consultări pe această temă cu sindicatele, patronatele şi alte structuri ale societăţii civile.

Proiectul va fi aprobat de Executiv şi apoi transmis Parlamentului în cursul lunii mai.

Guvernul invocă pentru desfiinţarea Cancelariei rapoartele CE şi poziţia Băncii Mondiale 

 

Citeşte mai mult despre grila unică de salarizare

 

Mai multe articole despre:
Emil Boc desfiinţare Cancelarie