MENIU

Guvernul a alocat două milioane lei pentru Ocnele Mari

Foto: RTV

Prefectul judeţului Vâlcea, Remus Grigorescu, a declarat că în şedinţa de Guvern de miercuri a fost luată decizia acordării sumei de două milioane de lei pentru localitatea Ocnele Mari, unde mai multe familii au fost strămutate din cauza prăbuşirii tavanului unei saline.

Potrivit prefectului, banii vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor la casele sinistraţilor din cartierul Căzăneşti, precum şi pentru lucrări de ecologizare, urmând ca, la rectificarea bugetară din septembrie, să fie deblocate sume până la 12 milioane lei, necesare pentru rezolvarea altor probleme.

În cursul zilelor de marţi şi  miercuri autorităţile au făcut o evaluare a suprafeţelor agricole  afectate de fenomenul prăbuşirii controlate a tavanului din Câmpul I de sonde, acestea totalizând in jur de 6.500 de metri pătraţi. Conform specialiştilor, situaţia de la Ocnele Mari este sub control, şi  nu există posibilitatea ca  alte familii, în afara celor două, deja strămutate, să fie nevoite să îşi părăsească locuinţele.  

În vizita de sâmbătă de la Ocnele Mari, premierul Emil Boc le promisese localnicilor că în prima şedinţă de Guvern se va lua în discuţie situaţia lor.

Codul roşu este menţinut, dar autorităţile spun că situaţia este sub control: deocamdată nu e cazul să se mai treacă la evacuări de oameni. 

Potrivit autorităţilor, prăbuşirea din zona cavernei are loc conform scenariului de prăbuşire controlată pus la punct de specialişti.