MENIU

Guvernul a acceptat cinci amendamente la Codul Penal şi 18 la Codul Civil

Foto: gandul.info

Şedinţă fulger la Guvern! Membrii Cabinetului Boc s-au reunit, luni, pentru a aproba ultimele modificări aduse Codurilor Penal şi Civil. Cu puţin timp în urmă, întâlnirea a luat sfârşit, iar Guvernul a acceptat cinci amendamente la Codul Penal şi alte 18 la Codul Civil, dintr-un total de 32.

Executivul s-a reunit, luni, în şedinţă, pentru a discuta amendamentele aduse celor două coduri juridice.

Guvernul şi-a angajat, luni, răspunderea pe cele două Coduri - Penal şi Civil -, premierul fiind aşteptat în Parlament începând cu ora 16:00.

Deputaţii şi senatorii au trei zile la dispoziţie pentru a depune o moţiune de cenzură.

Este pentru prima oară când Guvernul Boc recurge la varianta angajării răspunderii pe proiecte legislative. 

Procedura de asumare a răspunderii a început la ora 16:00. Înainte, însă, juriştii Ministerului Justiţiei au stabilit forma finală a actelor normative. Codurile Penal şi Civil sunt însoţite de 32 de amendamente depuse de PSD, PD-L şi UDMR.

După amiază, codurile juridice au ajuns în Parlament. Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, în două şedinţe comune consecutive, începând cu ora 16:00.

Mai întâi, primul ministru, Emil Boc, şi-a asumat răspunderea pentru Codul Civil, apoi, pentru cel Penal.

Potrivit Constituţiei, în termen de 3 zile de la prezentarea proiectelor de lege, o pătrime dintre parlamentari pot depune o moţiune de cenzură. Dacă moţiunea este adoptată, guvernul este demis. Dacă moţiunea nu primeşte voturile necesare, proiectul de lege se consideră adoptat şi devine obligatoriu pentru Guvern. PNL este singurul partid parlamentar care a ameninţat cu depunerea unei moţiuni de cenzură. 

Mai multe articole despre:
Emil Boc Cod Penal amendamente coduri cod civil