MENIU

Guvernanţii nu au stat de vorbă cu reprezentanţii sindicatelor de la metrou, protestele vor continua

Foto: RTV

Liderul sindicatului USLM, Ion Rădoi, a declarat pe 11 noiembrie că, după 15 minute de aşteptări, guvernaţii i-au anunţat că a început sedinţa de guvern şi nu mai au timp de discuţii, astfel, angajaţii Metrorex vor continua protestele în zilele următoare, conform programului anunţat iniţial.

"Pot să spun că ne-am bucurat de o atitudine incalificabilă a celor de la Guvern. Ne-au ţinut un sfert de oră, după care ne-au spus că nu avem cu cine să vorbim că a început şedinţa de guvern. În această clădire (a guvernului, n.r) nu s-a auzit de legea bunului simţ", a declarat Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM).

Acesta a mai spus că cei care emit legi nu le respectă. "Protestele vor continua. În plus, nu cred că bugetul pentru 2009 al Metrorex se va aproba. Dacă, în urma unor negocieri, se va ajunge să semnăm contractul colectiv de muncă nu vom accepta sub nicio formă, fără o mărire de până la 20% a salariilor", a mai spus Rădoi.

Aproximativ 200 de angajaţi de la metrou au protestat pe 11 noiembrie, pentru a doua zi consecutiv, în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că la 1 noiembrie contractul colectiv de muncă a expirat şi că bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2009 nu a fost încă aprobat.

Circa 200 de angajaţi Metrorex au protestat şi pe 10 noiembrie, în faţa sediului Guvernului, ameninţând cu grevă generală pe 17 noiembrie. "Greva generală va avea loc marţi, pe 17 noiembrie, şi se vor bloca toate trenurile de metrou până la ora 16.00", a precizat preşedintele USLM.