MENIU

Grupul InterAgro recrutează specialişti chinezi şi bulgari

Foto: standard.ro

Grupul InterAgro aduce specialişti din China şi Bulgaria, pe fondul lipsei de personal calificat de pe piaţa românească, grupul deţinut de Ioan Niculae are nevoie de încă 200 de angajaţi pentru a-şi acoperi capacitatea de lucru în patru schimburi.

"Avem mai multe interviuri în paralel pentru a angaja personal din China şi Bulgaria, intenţionăm să aducem 33 de specialişti chinezi, de la operator până la inginer-şef de secţie şi director de producţie, dar şi 40 de specialişti din ţara vecină, a declarat pentru Business Standard Ioan Niculae propietarul grupului InterAgro.

Niculae spune că a fost nevoit să apeleze la forţa de muncă din cele două state, pentru că pe piaţa locală nu a reuşit să găsească personal calificat.
"Nu recrutăm muncitori din China, pentru că sunt mai ieftini, din contră, un specialist chinez ne costă cu 20-25% mai mult decât un român ", adaugă propietarul grupului InterAgro.

În prezent, grupul InterAgro are nevoie de 200 de angajaţi pentru a acoperi capacitatea de lucru în patru schimburi şi intenţionează ca pe lângă cei aproximativ 75 de specialişti din China şi Bulgaria să mai angajeze şi 130 de români. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
Ioan Niculae Interagro