MENIU

Gripa porcină afectează şi fotbalul în Mexic

Foto: www.guardian.co.uk

Federaţia Mexicană de Fotbal a anunţat, vineri, că îşi retrage toate echipele, atât cele de club, cât şi naţionala, din competiţiile organizate de Confederaţia Sud-americană de Fotbal (Conmebol). Decizia este o formă de protest faţă de faptul că, din cauza gripei porcine, echipelor mexicane din Copa Libertadores nu li s-a permis să evolueze pe teren propriu.

Conmebol le-a interzis formaţiilor Chivas Guadalajara şi San Luis să joace pe teren propriu în optimile Copei Libertadores, din cauza gripei porcine din cauza căreia în Mexic au murit 45 de persoane.

Totuşi, federaţia din Mexic rămâne deschisă la discuţii cu reprezentanţii Conmebol şi speră că se va ajunge la un acord. Reacţia federaţiei mexicane vine după ce cluburile Chivas şi San Luis anunţaseră deja că se retrag din Copa Libertadores, după ce adversarii lor, Sao Paulo (Brazilia), respectiv Nacional (Uruguay) au solicitat să nu fie nevoiţi să joace în Mexic, ca măsură de precauţie.

Stadioanele din Mexic vor fi deschise publicului în acest sfârşit de săptămână pentru prima oară după trei etape în care partidele s-au jucat cu porţile închise.

Mai multe articole despre:
Mexic Copa Libertadores gripă porcină