MENIU

Gripa nouă dă peste cap programul tezelor în şcoli

Teză

Şcolile în care s-au depistat cazuri de gripă nouă, şi care au fost închise din această cauză, vor organiza tezele mai târziu decât era programat.

Elevii care învaţă la şcolile unde s-au înregistrat cazuri de gripă nouă vor da tezele cu întârziere.

Inspectorul şcolar general la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, Cristian Alexandrescu, a declarat pentru REALITATEA.NET că acolo unde au fost cazuri de gripă porcină s-au dat peste cap programările pentru teze.

\"Încercăm, şi nu este o problemă extrem de gravă, încercăm să organizăm tezele în aşa fel încât să le dăm copiiilor posibilitatea de a da tezele în timp util. Vom încerca să nu le înghesuim şi să nu se dea mai multe teze în aceeaşi zi\", a mai spus Cristian Alexandrescu.

Acolo unde nu au fost cazuri de gripă nouă elevii vor preda tezele până la 11 decembrie.

\"Conform prevederilor Ministerului Educaţiei tezele ar trebui predate cu aproximativ trei săptămâni înainte de încheierea semestrului. Tezele care vor rămâne de dat se vor da anul viitor, adică tot în cadrul semestrului I.  Şcolile se organizează şi îşi programează la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Important este ca la final de an toată lumea să îşi acopere materia. Copiii nu vor fi afectaţi nici ca timp şi nici ca perioadă de studiu pentru teză\", mai spune inspectorul şcolar general, Cristian Alexandrescu.