MENIU

Gripa nouă a băgat spaima în conducerile şcolilor din ţară

Foto: Realitatea TV

Gripa nouă bagă spaima în toată lumea! De exemplu, la Focşani, clanţele de la uşi sunt acoperite cu tifon în instituţiile publice. În acelaşi timp, în oraşul doljean Filiaşi, şcoala generală a fost redeschisă. Fără folos însă, pentru că părinţilor le e teamă să-şi lase copiii să meargă la cursuri.

De frica virusului AH1N1, multe şcoli au înfiinţat comitete de gripă şi fac triaj epidemiologic în fiecare zi. Unele au mers chiar mai departe cu măsurile de precauţie. "Pe clanţele folosite de elevi s-au pus substanţe dezinfectante de către doamnele asistente de la cabinetul medical pentru a preveni contaminarea", a declarat directorul unei şcoli din Focşani.

Primăria de la Odobeşti a aplicat, la rândul său, măsuri de protecţie prin învelirea tuturor clanţelor cu tifon îmbibat în spirt. Florin Vetrescu, viceprimarul din Odobeşti, a declarat: "Am luat o măsură, zic eu, simplă, dar pe de altă parte zic eu, eficientă. Zilnic se schimbă bandajele de la mânerele de la intrare şi ieşire din primărie, chiar şi în birouri, acolo unde vin cetăţenii, unde sunt relaţii cu publicul".

Şi doljenii sunt speriaţi de noul virus gripal. Săptămâna trecută, autorităţile au închis şcoala din Filiaşi după ce mai mulţi copii au fost diagnosticaţi cu gripă nouă. Şcoala s-a redeschis luni, dar mulţi părinţi se tem să-şi lase copiii la cursuri.

Părinţii spun că îşi mai ţin copiii acasă încă o săptămână. Unii spun însă că aşteaptă vaccinul antigripal.