MENIU

GOOGLE. GOOGLE este sărbătoritul pe 27 septembrie printr-un GOOGLE DOODLE

GOOGLE DOODLE

GOOGLE. Compania GOOGLE îşi serbează intrarea în cel de-al 16-lea an de existenţă pe data de 27 septembrie, printr-un logo aniversar. GOOGLE oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. GOOGLE. La începutul anului 2004 GOOGLE răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări. GOOGLE

GOOGLE împlineşte sâmbătă 16 ani de existenţă şi se autoserbează printr-un DOODLE aniversar. 

Larry Page şi Sergey Brin, doi doctoranzi de la Unviversitatea Stanford, au lansat în 1998 motorul de căutare care avea să transforme lumea pentru totdeauna şi al cărei număr avea să se transforme într-un verb folosit de miliarde de oameni în fiecare zi. 

GOOGLE şi-a diversificat între timp serviciile oferite, lansând serviciile Google Maps, Gmail, Google Earth, Google Chrome, sistemul de operare Android, reţeaua de socializare Google Plus şi achiziţionând YouTube. 

Google Inc. este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web.[4] La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

GOOGLE a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea.

GOOGLE, ce înseamnă numele

Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

GOOGLE dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri și directoare web.

GOOGLE. La sfârșitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori [6], următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia și Marlboro.

De asemenea, conform unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, Google a fost declarată, la sfârșitul lui 2007, ca fiind compania americană cu cea mai bună reputație, mai ales datorită modului în care își tratează angajații.

Ce a făcut GOOGLE

GOOGLE. În iunie 2012 Google a lansat un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservării limbilor pe cale de dispariție. Intitulat „proiectul limbilor în pericol”, acesta ia în considerare peste 3.000 de limbi și dialecte pentru care s-au creat înregistrări audio de înaltă fidelitate.

Google Inc. este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin.

Google va organiza, pe 25 octombrie, la Bucuerşti, concursul de programare "Escape from /dev/null", care se adresează programatorilor, studenţi sau profesionişti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.  GOOGLE

Prima competiţie "Escape from /dev/null" organizată de Google a avut loc în aprilie 2013, în Suedia, fiind urmată de o ediţie Polonia, în septembrie 2014.

"După succesul primelor două, Google a decis organizare încă unei ediţii la Bucureşti în această toamnă, România fiind o ţară cu o comunitate foarte puternică de dezvoltatori", se spune în comunicat.

Astfel, concursul va avea loc la Impact Hub, strada Halelor, numărul 5, din Bucureşti.

"Escape from /dev/null" este o competiţie de programare construită pe un model de joc online multi-player, având în spate o poveste science-fiction.

Participanţii trebuie să navigheze pe o planşă, prin rezolvarea unor probleme de codare, din ce în ce mai complicate. Fiecare problemă rezolvată permite participantului să avanseze într-o nouă poziţie pe planşă şi să-şi aleagă o nouă provocare.

Înscrierile la "Escape from /dev/null" Bucureşti se pot face până pe 5 octombrie. Numărul participanţilor este limitat, selecţia candidaţilor urmând să fie făcută de o echipă de la GOOGLE.

GOOGLE. Vor primi o invitaţie cei care vor prezenta cele mai convingătoare motive: experienţă tehnică şi/sau academică, premii, competiţii de programare, abilităţi etc. Cei selectaţi vor fi informaţi cu cel puţin două săptămâni înainte de concurs. Tehnologiile utilizate în competiţie sunt C++, Java şi Python.

Fondată în 1998, de Larry Page şi Sergey Brin, Google este astăzi o companie prezentă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

GOOGLE, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

Google Inc. este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

GOOGLE a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea [9].

Numele „GOOGLE” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

GOOGLE dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri și directoare web.

La sfârșitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori [10], următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia și Marlboro.

GOOGLE. De asemenea, conform unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, Google a fost declarată, la sfârșitul lui 2007, ca fiind compania americană cu cea mai bună reputație, mai ales datorită modului în care își tratează angajații.

În iunie 2012 GOOGLE a lansat un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservării limbilor pe cale de dispariție. Intitulat „proiectul limbilor în pericol”, acesta ia în considerare peste 3.000 de limbi și dialecte pentru care s-au creat înregistrări audio de înaltă fidelitate .

Mai multe articole despre:
google Google doodle ZIUA GOOGLE 27 septembrie