MENIU

Golurile marcate în preliminariile CM 2010 - VIDEO

Foto: 20minutes.fr

Norvegia a surclasat Scoţia şi revine în lupta pentru locul doi în grupă, la fel ca şi Mexic, în zona CONCACAF, care ameninţă poziţia SUA de calificare la Mondialele din Africa de Sud

Cinci meciuri s-au jucat miercuri seara în zona europeană a preliminariilor CM 2010, iar trei au fost programate în zona CONCACAF, care înglobează ţările din America de Nord şi Centrală.

În grupa a 9-a din UEFA, Olanda este deja calificată la Mondiale, iar bătălia se dă pentru locul doi. Trei formaţii luptă pentru această poziţie, după ce Norvegia a surclasat Scoţia, cu 4-0. La Oslo, balul a fost deschis de John Arne Riise, cu noroc, din lovitură liberă.

În grupa României, Franţa şi-a consolidat poziţia secundă, după victoria cu 1-0 din Feroe. Unicul gol l-a marcat Gignac, în finalul primei reprize.

În grupa 6, Croaţiei îi rămânesă lupte doar pentru locul 2, Anglia fiind deja calificată la CM. Deocamdată, băieţii lui Slaven Bilic s-au distanţat la trei puncte de Ucraina, după victoria cu 3-1 din Belarusd, dar au şi un meci mai mult jucat.

În America de Nord, Mexicul a învins SUA cu 2-1 şi reintră în cărţi pentru unul dintre cele trei locuri care duc direct în Africa de Sud. Deocamdată se află pe patru, la un punct în spatele Hondurasului şi SUA şi două puncte de Costa Rica.

Meci cu scântei în Honduras, unde gazdele au surclasat cu 4-0 liderul, naţionala Costa Ricăi.

Meciul condamnatelor, Trinidad-Tobago - Salvador, s-a încheiat 1-0 pentru gazde, dar niciuna dintre naţionale nu are şanse practice să meargă la CM 2010.

Mai multe articole despre:
SUA Franţa Africa de Sud Costa Rica Honduras CM 2010