MENIU

Gimnastică - România a cucerit două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la CM de la Londra

Foto: http://z.about.com

Delegaţia României a câştigat patru medalii la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Londra, două de aur, prin Marian Drăgulescu, una de argint, prin Flavius Koczi, şi una de bronz, prin Ana Porgras.

La feminin, România a avut două reprezentante în finala de individual compus, Ana Porgras şi Anamaria Tămârjan, şi trei prezenţe în finalele pe aparate, toate ale Anei Porgras, sportivă în vârstă de 16 ani aflată la prima ei competiţie majoră.

La individual compus, Porgras a ocupat locul 7, cu un total de 56,500, din 13,675 (sărituri), 14,675 (paralele), 14,125 (bârnă) şi 14,025 (sol), în timp ce Tămîrjan a terminat concursul pe poziţia a 9-a, cu un punctaj de 55,625, obţinut ca a urmare a notelor primite la cele patru aparate: 14,275 (sărituri), 13,625 (paralele), 14,125 (bârnă) şi 13,600 (sol).

Singura medalie pentru fetele pregătite de Nicolae Forminte a fost adusă de Porgras, bronz la paralele, prima medalie pentru România la acest aparat după şapte ani, ultima reuşită fiind argintul european al Oanei Petrovschi din 2002, de la Debrecen. La bârnă, gimnasta legitimată la Galaţi nu a mai reuşit performanţa din calificări şi s-a clasat doar pe locul 7, după ce a căzut de pe "puntea suspinelor". În finala de la sol, Porgras a ocupat locul 5.

La masculin, antrenorul Nicuşor Pascu nu a înscris sportivi în calificările pentru individual compus, preferând să se bazeze pe finalele pe aparate, strategie care s-a dovedit câştigătoare. România a avut 5 prezenţe în finalele pe aparate ale acestei ediţii, Marian Drăgulescu (sărituri şi sol), Flavius Koczi (sărituri şi cal cu mânere) şi George Stănescu (inele).

Marian Drăgulescu şi-a arătat clasa şi şi-a trecut în palmares încă două titluri mondiale, pe lângă cele şase pe care le mai avea. Prima medalie de aur a fost câştigată sâmbătă, la sol, unde a fost notat cu 15,700, iar cea de-a doua, duminică, la sărituri, unde a reuşit un punctaj de 16,575. În finala de la sărituri, argintul a fost câştigat de Flavius Koczi, care a fost notat cu 16,337.

În finala de la inele, George Stănescu a ocupat locul 4, cu nota 15,325, în timp ce la cal cu mânere, Flavius Koczi a fost notat cu 14,975 şi a terminat pe 6.

În ierarhia pe medalii, România s-a clasat pe poziţia a treia, după China (9 medalii - 6 de aur, două de argint si una de bronz) şi Statele Unite ale Americii (5 medalii - două de aur, una de argint şi două de bronz).
Mai multe articole despre:
România CM medalie Marian Drăgulescu