MENIU

Gigi Becali este cel mai bogat europarlamentar român

Foto: RTV

Gigi Becali este de departe cel mai bogat dintre cei 33 de europarlamentari care vor reprezenta România la Bruxelles în următorii cinci ani. La polul opus este social democratul Cătălin Ivan, a cărui declaraţie de avere cuprinde numai rubrici albe, cu excepţia celei de salariu.

Gigi Becali are terenuri, vile, blocuri de locuinţe, maşini de lux, bijuterii, ceasuri în valoare de 300.000 de euro şi zeci de milioane de euro daţi cu împrumut.

Chiar dacă nu se pot compara cu latifundiarul din Pipera, şi alţi europarlamentari sunt oameni cu stare.

Democrat-liberalul Theodor Stolojan stă foarte bine la capitolul lichidităţi şi acţiuni, dar are şi numeroase alte surse de venit.

Şi Monica Macovei are o avere consistentă: 3 terenuri, 3 apartamente, o vilă şi o casă de vacanţă, plus un autoturism de lux. În plus, ea a economisit peste 100.000 de euro.

Pastorul Tokes Laszlo deţine numeroase proprietăţi, dar niciun ban în cont.

Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Paşcu se poate mândri şi el cu o avere frumoasă: 2 vile, ceasuri şi bijuterii de peste 45.000 de euro, acţiuni de 60.000 de euro în cont.

La Bruxelles vor merge însă şi europarlamentari cu o situaţie materială modestă.

Social-democratul Cătălin Ivan nu are nimic în afara salariului. O coală aproape albă este şi declaraţia de avere a democrat-liberalei Elena Antonescu.

Unii pleacă la Bruxelles înglodaţi în datorii. Campion e democrat-liberalul Petru Luhan, care are un credit de 850.000 de euro. El este urmat de Rovana Plumb, de la PSD, cu 800.000 de euro datorii.

În privinţa averii Elenei Băsescu, declaraţia de pe site-ul BEC este un autoturism de teren, bijuterii şi ceasuri în valoare de 8.000 de euro, dar şi datorii de peste 16.000 de euro.