MENIU

Gigi Becali e sigur că-şi va recupera cei 1,7 milioane de euro sechestraţi de DNA

foto: NewsIN

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat miercuri, înainte de a intra în sala de judecată de la Curtea de Apel Cluj, că a venit cu gândul să-şi recupereze cei 1,7 milioane de euro sechestraţi de DNA în Dosarul Valiza.

"Voi, românii, v-aţi vândut lui Paszkany. El comandă aici în Cluj şi la DNA şi peste tot. Dar eu sunt sigur că până la urmă îmi voi recupera banii", a spus Becali.

Finanţatorul Stelei a venit la Curtea de Apel însoţit de mai mulţi bodygurazi şi de avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ.

Procurorii anticorupţie i-au trimis joi, 18 decembrie 2008, în judecată, pe Gigi Becali, finanţatorul echipei Steaua, pe Teia Sponte, vicepreşedinte al Consiliului de Admnistraţie al FC Steaua, şi pe Victor Piţurcă, antrenorul echipei naţionale de fotbal, în dosarul "Valiza".

În judecată au mai fost trimişi Florentina Alina Ciul, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de favorizare a infractorului în legătură cu infracţiunile de corupţie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (două fapte), Radu Marino, acuzat de favorizare a infractorului în legătură cu infracţiunile de corupţie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (două fapte), şi Raul Volcinschi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură cu infracţiunile de corupţie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în data de 11 mai 2006, Gigi Becali, în calitate de finanţator şi acţionar al F.C.Steaua Bucureşti S.A., a promis fiecărui jucător de fotbal al clubului Gloria 1922 Bistriţa sume de bani cuprinse între 5.000 - 10.000 euro, pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal privind "Statutul şi transferul jucătorilor de fotbal" constând în apărarea corectă a şanselor de joc şi obţinerea unui rezultat favorabil, în meciul cu echipa F.C. "Rapid Bucureşti", programat la 12 mai 2006, în cadrul etapei a 27-a din Campionatului Naţional de Fotbal – Divizia A.