MENIU

Ghana completează primul sfert al calificatelor la CM 2010

Foto: skysports.com

"Stele Negre" sunt prima naţională africană ce şi-au obţinut dreptul de a participa la Mondiale, exceptând Africa de Sud, care este ţara organizatoare.

Au fost ocupate un sfert din locurile disponibile pentru turneul final al CM 2010, Ghana fiind ultima reprezentativă care a obţinut biletele pentru Africa de Sud, cu două partide înainte de încheierea meciurilor din grupă.

"Stelele Negre" au trecut cu 2-0 de reprezentativa Sudanului, prin reuşitele lui Sulley Muntari şi Michael Essien şi s-au distanţat la şapte puncte de a doua clasată, Mali, astfel că selecţionerul sârb Milovan Rajevac poate începe deja pregătirile pentru Mondiale. În rândurile selecţionatei Ghanei evoluează mulţi fotbalişti sub contract cu mari cluburi ale Europei, între care fundaşul stânga John Mensah, de la Olympique Lyon, sau mijlocaşii Michael Essien şi Sulley Ali Muntari, de la Chelsea şi, respectiv, Inter Milano.

Celelalte şapte naţionale despre care se ştie deja că vor juca anul viitor la CM sunt ţara gazdă, Africa de Sud, şi reprezentativele Japoniei, Australiei, Coreei de Sud, Olandei, Coreei de Nord şi Braziliei.

Mai multe articole despre:
Ghana CM 2010 Michael Essien