MENIU

Germania a trecut peste cea mai grea parte a recesiunii şi au încredere în economie

Foto: selectproperty.com

Indicatorul ZEW al încrederii în economie pentru Germania a urcat în mai peste aşteptările analiştilor, la cel mai mare nivel din ultimii trei ani, după o evoluţie puternică a burselor şi pe fondul datelor care arată că cea mare severă parte a recesiunii ar fi fost depăşită, arată Bloomberg.

În acelaşi timp, indicatorul care măsoară încrederea în economie pentru zona euro a crescut cu 16,7 puncte, la 28,5 puncte, faţă de nivelul atins în aprilie. Indicatorul pentru situaţia economică actuală din regiunea celor 16 state a avut o evoluţie aproape neschimbată, cu 0,2% mai mic în mai, la -93,2 puncte.

Centrul ZEW pentru Cercetare Economică Europeană a anunţat că indicatorul său care măsoară aştepările investitorilor şi analiştilor a urcat la 31,1 puncte, de la 13 puncte în aprilie. Economiştii chestionaţi de Bloomberg se aşteptau ca acesta să crească la 20 de puncte.

"Există suficiente semne la ora actuală care indică o stabilizare a economiei. Ultimele creşteri de pe pieţele bursiere au urcat sentimentul investitorilor, iar în cea de-a doua jumătate a anului, ar trebui să se vadă efectele pachetelor de stimuli fiscali", a declarat un economist din cadrul UniCredit.

În Statele Unite, indicatorul pentru situaţia economică curentă a urcat uşor în mai, cu numai 0,2%, la -95,9 puncte, în timp ce indicatorul care măsoară aşteptările investorilor în ceea ce priveşte economia americană a crescut luna trecută cu 13,8%, la 39,5 puncte.

Mai multe articole despre:
Germania economie creştere revenire încredere criză