MENIU

Germania - Klinsmann va fi dat afară de la Bayern Munchen

Foto: www.weltendribbler.de

Zilele lui Jurgen Klinsmann ca antrenor la Bayern Munchen sunt numărate. Din vară, el nu va mai pregăti campioana Germaniei, decizia fiind luată în urma umilinţei suferite în Liga Campionilor în meciul cu Barcelona, pierdut, miercuri, cu 0-4. Debarcarea sa ar putea fi grăbită, însă, de un eventual eşec în următorul meci din campionat.

După ce întregul sezon a fost pentru Bayern mai mult un chin, iar Klinsmann a stat mai mult cu bagajele făcute, paharul s-a umplut după ceea ce presa germană a numit "Noaptea ruşinii" pentru formaţia bavareză. Potrivit publicaţiei Bild, oficialii campioanei Germaniei s-au săturat să vadă cum Klinsmann nu are nicio soluţie viabilă pentru revigorarea echipei şi au decis ca din vară să renunţe la serviciile sale.

Klinsmann însuşi a recunoscut, la scurt timp, după umilinţa de pe Nou Camp, că nu reuşeşte să îşi facă echipa de staruri să-şi depăşească propriile limite, fapt dovedit cu vârf şi îndesat la Barcelona. "Acum trebuie să ne concentrăm pentru a recupera diferenţa de trei puncte care ne desparte de primul loc în Bundesliga. Sunt convins că vom reuşi", a spus Klinsmann.

Se pare, însă, că este singurul care rămâne optimist la Munchen, deoarece, susţine Bild, oficialii Uli Hoeness şi Karl-Heinz Rummenigge nu mai sunt dispuşi să-i acorde credit tehnicianului, iar jucătorii s-au săturat şi ei să lupte pentru a-i salva postul, în condiţiile în care nu beneficiază de nicio pregătire tactică, ci doar de vorbe de duh înaintea partidelor.

Lipsa de reacţie imediată a oficialilor de la Bayern în privinţa lui Klinsmann se explică doar prin faptul că şansele la titlu şi, implicit, la calificarea directă în Liga Campionilor sunt încă foarte mari. Bild susţine, însă, că eventuala îndeplinire a obiectivului nu ar mai putea schimba cu nimic soarta lui Klinsmann, care, indiferent de locul ocupat de Bayern în Bundesliga la finalul sezonului.

Până atunci, Klinsmann va trebui să dea piept cu suporterii bavarezi, sâmbătă, când Bayern va întâlni pe teren propriu pe Eintracht Frankfurt, iar un eventual eşec ar putea grăbi debarcarea sa.