MENIU

Geoană vs. Băsescu: ambii candidaţi sunt pentru nucleară

Mircea Geoană Traian Băsescu

În programele economice afişate pe site-urile personale candidaţii Băsescu şi Geoană bifează ca principală preocupare în sectorul energetic întărirea capacităţii de producţie a energiei nucleare.

La capitolul energie, Geoană are o prezentare ceva mai amplă decât cea a lui Băsescu. Însă amândoi pun accentul pe energia nucleară.

“România trebuie să continue programul de energie nucleară. În timpul mandatului meu de preşedinte, punerea în funcţiune, în cel mai scurt timp posibil, a reactoarelor 3 şi 4 ale Centralei de la Cernavodă va fi o prioritate naţională, având în vedere că sectorul nuclear ar putea astfel asigură 35% din producţia de energie a ţării noastre” spune Geoană în programul său.

Băsescu se referă în principal la reducerea costurilor energetice, chestiune care ar fi posibilă prin creşterea ofertei de energie nucleară şi de energie regenerabilă.

“O condiţie esenţială a creşterii competitivităţii este reducerea accentuată a costurilor energetice. Reducerea costurilor energetice trebuie realizată în condiţiile în care pieţele sunt funcţionale - inclusiv, cele regionale - în acord cu reglementările şi politicile energetice ale UE şi în care se introduc noi tehnologii, se aplică politici coerente de ajutor social şi se dezvoltă o politică energetică naţională bazată pe creşterea ofertei de energie nucleară şi de energie regenerabilă”, scrie Băsescu în programul său.

Citeşte mai mult pe Money.ro.

Mai multe articole despre:
energie nucleară MONEY.ro Geoană vs Băsescu