MENIU

Geoană: Vîntu m-a sunat şi m-a rugat să trec pe la el. Nu pot să vă spun ce am discutat

Mircea Geoană spune că nu datorează nimănui nimic

Liderul PSD a refuzat să spună la Realitatea FM ce a discutat cu omul de afaceri, miercuri seară. A subliniat însă că nu are nimic de ascuns şi că nu are nicio legătură ocultă cu nimeni.

\"Cred că nu mai suntem în România lui Ceauşescu. Până la urmă poţi să te întâlneşti cu cine doreşte, unde doreşti atâta vreme cât nu e nimic nelegal.. Lăsând gluma sau această afirmaţie la o parte, eu am spus un lucru destul de clar şi de aceeea nu m-am ferit nici aseară, eu nu am niciun fel de interese oculte şi nicio dependenţă faţă de Vîntu sau Voiculescu sau alţi oligarhi, moguli cum îi numeşte domnul Băsescu. M-am întâlnit din motive despre care am să discut probabil după alegerile prezidenţiale. Sunt un om care atunci când convine ceva cu un alt om, mă ţin de cuvânt. Faptul că domnul Băsescu a recunoscut astăzi că s-a întâlnit de câteva ori cu domnul Vîntu de când este preşedinte şi faptul că există informaţii că s-a întâlnit şi în campania de acum 5 ani, sunt adevărate. Pentru mine acest episod este unul mai mult de comentarii pentru presă, nu am nimic de ascuns, am jurat cu mâna pe biblie, şi dacă era să ascund ceva, puteam să pivotez de la întrebarea asta, să răspund mai abil la întrebarea asta\", a declarat Geoană la Realitatea FM.

Întrebat de jurnaliştii de la Realitatea FM dacă nu cumva va pierde de pe urma acestei întâlniri, Geoană a răspuns: \"Ştiu că au încredere în mine pentru proiectele pe care le-am prezentat şi nu pentru întâlnirile pe care le am cu cineva. Am spus în mod public, motivul acestei întâlniri, nu am nimic de ascuns, nu am nicio legătură ocultă cu nimeni din această ţară. Ceea ce am spus, ceea ce este o conversaţie privată cu un om, este o conversaţie privată. Şi îmi permit să închid acest subiect. Vom vedea (dacă am pierdut, n.red.). Faptul că rămâneţi fixaţi public pe o întâlnire privată a mea este problema dumneavoastră. Există suspiciuni că sunt şi eu şi echipa mea de campanie că suntem ţinta unor structuri. Dacă voi ajunge preşedinte vă asigur că vor apărea informaţii.\"

Preşedintele PSD a spus din nou că preşedintele Băsescu s-a întâlnit cu SOV: \"Ştiu că s-au întâlnit de nenumărate ori, că au băut un whiskey împreună, că s-au văzut şi în turul doi. Am informaţii pe care nu doresc să le folosesc în campanie, asta încerc să spun\". Legat de interesul omului de afaceri pentru Poşta Română, Geoană a fost enigmatic din nou: \"Bucureştiul e un oraş foarte mic, iar astfel de informaţii circulă. La momentul potrivit după campanie vor fi scoase la lumină. Nu am informaţii pe care să le pot, să doresc să le folosesc în acest moment\".

Liderul PSD a spus că nu are nicio legătură cu Nicolae Popa, foştul şef al FNI, arestat în Indonezia. \"În perioada în care FNI a înflorit, eram ambasador în America. Iar domnul Băsescu era mâna dreapta a primului ministru\". A spus că s-ar fi dus la Vîntu acasă, chiar dacă ar fi ştiut de reţinerea lui Popa: \"Dacă era un motiv important pentru această conversaţie, aşa cum a fost, aş fi acceptat-o\". Şi că o va mai face dacă e cazul: \"Nu este sportul meu favorit să mă întâlnesc cu Vîntu\", dar dacă va fi de discutat pe subiecte legate de economie, da.