MENIU

Geoană răspunde acuzaţiilor IPP: Nu există nicio incompatibilitate între funcţia pe care o deţin şi statutul de candidat

foto: NewsIN

Funcţia de preşedinte al Senatului României nu este incompatibilă cu statutul de candidat PSD la alegerile prezidenţiale. Aceasta este replica lui Mircea Geoană, candidatul PSD la prezidenţiale, la acuzaţiile IPP.

Mircea Geoană a replicat printr-un comunicat la acuzaţia Institutului de Politici Publice care l-au acuzat că decontează de la Senat deplasările prin ţară.

"Întrucât nu folosesc fonduri publice în acţiunile de campanie şi întrucât sunt prezent la lucrările Senatului, nu există nicio incompatibilitate între funcţia pe care o deţin şi statutul de candidat PSD la alegerile prezidenţiale", a spus Mircea Geoană.

"În nicio ţară democratică nu este considerată ca incompatibilitate această dublă postură în care se află orice om politic ales sau numit într-o funcţie", a completat Geoană.

Preşedintele Senatului a mai spus că "singura preocupare pe care o am în acest moment este ca România să iasă din criză prin crearea de locuri de muncă şi prin repornirea economiei. Identificarea celor mai bune soluţii în această direcţie este numitorul comun al activităţii pe care o depun atât în funcţia de preşedinte al Senatului, cât şi în rolul de candidat PSD în alegerile prezidenţiale". 

Adrian Moraru, directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, a declarat la Realitatea FM că Mircea Geoană decontează de la Senat deplasările prin ţară, unde merge în campanie electorală.