MENIU

Geoană: PDL este un partid fără ideologie, format din oameni care vorbesc foarte mult

foto: NewsIN

Preşedintele PSD Mircea Geoană a lansat duminică la Piatra Neamţ un atac la adresa partenerilor de guvernare, spunând despre PDL că este "un partid fără ideologie, format din oameni care vorbesc foarte mult" şi despre primii doi candidaţi de lista PDL că au reprezentat "o frână" pentru România.

"Am rămas surprins faţă de panotajul excesiv în favoarea PDL din Piatra Neamţ, care-i promovează tocmai pe cei care au reprezentat o frână în dezvoltarea României moderne: Theodor Stolojan şi Monica Macovei. Trebuie să spunem oamenilor că din neştiinţă cei doi au făcut aşa ceva", a spus Geoană, adăugând că PDL este "un partid fără ideologie, format din oameni care vorbesc foarte mult". "La noi, PDL este un partid format din oameni care vorbesc mult şi cam atât. Fără nicio ideologie, pentru că nu sunt nici de dreapta, nici de stânga şi nici de centru, în frunte cu Traian Băsescu, care a distrus şi bruma de credibilitate a României în Europa. De aceea nu ne vedem în Europa. Cine suntem noi în Europa, dacă n-am propus Europei niciun proiect?", a întrebat retoric Mircea Geoană.

Liderul PSD şi-a îndreptat apoi atacul spre grupul politic din care PDL face parte în Parlamentul European. "Acum ei încearcă să acrediteze ideea că PPE, din care PDL face parte, este cea mai mare familie politică din Europa, dar conservatorii britanici au anunţat că se vor retrage din PPE. Mai rămân liberalii, care au un grup mic şi prezintă un proiect expirat, pe când grupul socialiştilor-europeni va fi cel mai mare din Parlamentul European. Dacă mai adăugăm la asta faptul că tendinţa de alianţă în Parlamentul European este între socialişti şi liberali, vedem viitoarea direcţie în care se îndreaptă Europa", a spus Mircea Geoană, care a mai menţionat că PSD va fi a patra forţă din Europa care dă cei mai mulţi europarlamentari socialiştilor europeni. 

"PSD va câştiga alegerile europarlamentare, în ciuda vicisitudinilor la care suntem supuşi cu acest panotaj interesant din Piatra Neamţ, la care doar portocalii şi EBa au acces şi vom fi a patra forţă din Europa care vom da parlamentari colegilor noştri socialişti. În aceste condiţii, vă spun că avem oameni valoroşi pe care putem să-i propunem oricând în funcţia de comisar european şi speram să obţinem un portofoliu aducător de influenţă. Îi avem pe Adrian Severin sau pe Mihai Tănăsescu, care pot ocupa oricând această funcţie", a conchis Mircea Geoană. 

Preşedintele PSD Mircea Geoană, însoţit de Viorel Hrebenciuc şi de ministrul Marian Sârbu au sosit duminică după-amiază pe terenul de fotbal din Roznov, după care au făcut o baie de mulţime între 6.000 de săteni în comună Piatra Şoimului. Acolo au fost întâmpinaţi cu pâine, sare şi ţuică de primarul localităţii, dar şi de parlamentarii PSD Ioan Munteanu (preşedintele PSD Neamţ), senatorul Ioan Chelaru şi deputatul Culiţă Tărâţă. La Piatra Neamţ, Mircea Geoană a fost aşteptat de Adrian Severin şi Victor Ponta.