MENIU

Geoană: Nu voi da bugetari afară

Mircea Geoană face cu ochiul bugetarilor

Prezidenţiabilul PSD susţine într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că viitorul guvern condus de Klaus Johannis nu se va atinge deocamdată de sectorul public. Încă 300.000 de şomeri ar fi o ghiulea grea la picioarele economiei, spune Geoană.

\"Într-o recesiune, trimiterea oamenilor în şomaj nu e o soluţie economică. A trimite, aşa cum spune Traian Băsescu, 20% din oameni în şomaj acum e inconştienţă. Înseamnă consumatori mai puţini şi relansare mai tîrzie. E antieconomic\",spune candidatul PSD la preşedinţie, Mircea Geoană într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Geoană afirmă că nu va da afară din bugetari. \"Acum, nu. Pentru că, dacă mai punem pe lîngă cei 650.000 de şomeri existenţi încă peste 300.000 de şomeri viitori de la stat, ajungem la o ghiulea de 1 milion de şomeri la picioarele economiei. A, sigur, pînă în 2014 ne vom achita obligaţiile faţă de Comisia Europeană şi Banca Mondială de a reduce cheltuielile de personal. Dar nu acum.\"

Întrebat de unde va face atunci rost de bani, liderul PSD indică economia gri: \"În economia subterană a acestei ţări circulă 47 de miliarde de euro pe an…. E o treime din PIB! Aici e prima sursă de bani suplimentari la buget. Ce se întîmplă cu traficul de ţigări, de petrol, în vama românească, uneori cu complicitatea structurilor, e de neacceptat.\"