MENIU

Geoană: Îl revoc pe domnul Băsescu pe 1 decembrie 2009

foto: NewsIN

"Principalul vinovat este Băsescu. Este provocator de crize. Este profesionist în dărâmarea de guverne. Eu îl revoc pe domnul Băsescu pe 1 decembrie 2009. Nu vreau să facem pe sfinţii. Şi PSD-ul face greşeli", a afirmat Mircea Geoană invitat la postul public de televiziune.

Geoană a explicat că comportamentul lui Traian Băsescu arată că este pur şi simplu un stil de a face politică care nu îi face cinste, "nu a avut nimic de reproşat lui Nica care l-a sprijinit fără rezerve". 

"Această criză este o criză păguboasă pentru România", a spus Geoană care a povestit că a fost sunat de la Washington de la FMI şi a fost întrebat despre criza politică.  

"Planul era un ministru la două zile. Primul Nica, apoi Andronescu, apoi Ilie Sârbu. Dai foc la casă şi apoi te îmbraci în pompier", aşa a descris Geoană participarea lui Traian Băsescu din momentul în care premierul a cerut revocarea lui Nica şi până la semnarea decretului de revocare. 

Geoană a readus în discuţie tema fraudării alegerilor adăugând că numirea lui Blaga la MAI înseamnă, din punctul său de vedere, "crimă cu premeditare".  Liderul PSD a spus că într-un guvern Ministerul Finanţelor şi Ministerul de Interne sunt două portofolii importante. Geoană a mărturisit că regretă că nu a ales Ministerul Finanţelor şi că ar trebui schimbat deţinătorul acestui portofoliu tocmai pentru că nu este un bun finanţist, iar premierul "care încearcă să îşi facă datoria când aude de economie, parcă citeşte Tolstoi". Tocmai pentru a putea rezolva mai uşor problemele economice, Geoană  a propus mai mulţi tehnocraţi la ministerele economice. Însă a refuzat să spună un nume la care se gândeşte pentru ministerul Economiei. 

"Între Moş Micolae şi Crăciun sunt convins că vom avea un nou guvern în România. Este nevoie de un nou guvern şi din punct de vedere politic. Oricine va câştiga alegerile prezidenţiale, acest guvern va pleca acasă, pentru că s-a discreditat", a afirmat Geoană care a admis că ar putea plăti pentru această ieşire de la guvernare.  O dovadă că a existat un plan pentru scoaterea PSD de la guvernare este, în opinia liderului PSD, revocarea prefecţilor propuşi de partidul său. 

Mircea Geoană a spus că a avut mereu contacte cu toate partidele parlamentare şi va sprijini orice iniţiativă legislativă a oircărui partid, însă a refuzat să spună clar dacă va vota sau nu moţiunea de cenzură.