MENIU

Geoană îi transmite lui Dinu Patriciu că nu este liberal, ci un om de stânga

Foto: NewsIn

Mircea Geoană a declarat că Dinu Patriciu a spus despre el că ar putea fi desemnat de Crin Antonescu premier pentru că omul de afaceri dorea să scape de încurcătură după ce fusese indicat el însuşi de liderul PNL pentru acest post, precizând şi că este un om de stânga.

"Eu cred că voia să iasă din încurcătura pe care i-a produs-o dl Antonescu când l-a propus drept potenţial prim-ministru", a comentat liderul PSD, la postul public de televiziune, afirmaţia lui Dinu Patriciu conform căreia Geoană ar putea fi propus premier dacă Antonescu va câştiga alegerile prezidenţiale.

"Eu sunt un om de stânga, un social-democrat modern. Mircea Geoană e un social-democrat modern, care s-a format la şcoală politică şi ideologică atât în ţară, cât şi în străinătate, eu ştiu ca om modern de stânga că nu pot să am bani şi pentru social şi pentru menirea mea socială dacă nu întăresc economia. Asta nu înseamnă că eşti liberal, ci un om de stânga modern, trebuie să înţelegi că piaţa are rostul său, dar o piaţă neîngrădită şi statul minimal pe care îl propovăduiesc liberalii reprezintă în acest moment o soluţie greşită", a mai declarat preşedintele social-democrat.

"Mircea Geoană e un om de stânga, un social-democrat capabil să dialogheze cu oameni de alte convingeri politice, capabil să formeze coaliţii şi majorităţi mai ample în funcţie de calitatea oamenilor care mă înconjoară, asta da, dar am să rămân întodeauna de stânga pentru că această Românie în care cred reprezintă şansa ca fiecare român indiferent de locul în care se naşte şi ceea ce îi oferă destinul să poată avea o şansă corectă, să se poată realiza în ţara lui", a continuat Geoană.

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a declarat sâmbătă că, în prezent, el însuşi este mai folositor în ceea ce face decât ar fi în postura de premier, însă a apreciat că Mircea Geoană ar fi potrivit ca prim-ministru dacă prezidenţiabilul PNL ar câştiga cursa pentru Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă Mircea Geoană ar fi potrivit ca prim-ministru în situaţia în care Antonescu ar fi preşedinte, Patriciu a răspuns că "s-ar putea să fie" o variantă bună. "După părerea lui Dinu Patriciu s-ar putea (ca Mircea Geoană - n.red.) să fie (potrivit ca premier - n.red.), pentru că de fapt domnia sa are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrată, de nevoie. Nu are (un spirit liberal - n.red.) în discursul public, pentru că acolo trebuie să se facă social-democrat, dar, de fapt, după ce ai trăit atâta vreme la Bush şi la Clinton (...) A apucat să facă politică în PSD, spre ghinionul domniei sale", a comentat omul de afaceri.

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică, la Constanţa, că opiniile exprimate de Dinu Patriciu, potrivit căruia Mircea Geoană ar fi un bun prim-ministru în cazul în care candidatul liberal câştigă alegerile, sunt opinii "personale" ale acestuia, şi că opţiunea lui rămâne Klaus Johannis.