MENIU

Geoană despre Onţanu: Regret că este atât de şantajabil şi poate coruptibil

Foto: REALITATEA.NET

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că regretă că primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, şi-a declarat sprijinul pentru preşedintele Traian Băsescu în campania electorală, declarând că are "bănuielile" lui că acesta este "şantajabil şi poate coruptibil".

"Eu regret ceea ce a făcut domnul Onţanu, a mai plecat la PD vreo 3 luni de zile acum un an jumate sau doi şi efectiv regret că este atât de şantajabil şi poate coruptibil să facă un astfel de gest", a spus Geoană la Realitatea Tv.

Întrebat dacă are date în legătură cu acuzaţiile, liderul PSD a precizat " Avem bănuielile noastre".

Afirmaţia a fost făcută în contextul discuţiei despre sprijinul pe care l-ar putea primi de la ceilalţi contracandidaţi, dacă va intra în turul al doilea al alegerilor. Mircea Geoană a spus că mai degrabă contează ce spune un lider local decât recomandarea venită de la şeful partidului. Întrebat dacă PNL îl va sprijini, el a răspuns: " Bănuiesc că da".

"Eu nu cred că mesajul liderului naţional de la un partid are un efect prea mare la alegătorul obişnuit, de aceea eu cred că va conta foarte mult ce spune un primar liberal, sau de la alt partid, ce spune un lider judeţean", a explicat Geoană.

Mircea Geoană a evitat să-şi exprime o poziţie clară, în condiţiile în care ar câştiga cursa pentru Cotroceni, în legătură cu persoana pe care o va desemna ca premier, spunând că în fiecare partid este posibil să se regăsească lideri doritori ai funcţiei de prim-ministru.

"Vom şti ceva mai mult după turul întâi. Vom şti mai mult, pentru că în turul întâi se vor tria candidaţii de prezidenţiale, rămân decât doi (sic!). În clipa respectivă vor exista reaşezări în mod evident pe scena politică, eu nu exclud posibilitatea ca după turul întâi să existe sprijin explicit pentru un candidat rămas în cursă din partea altui candidat şi a altui partid. E un semnal pentru o majoritate viitoare (...) asta înseamnă un pivot de majoritate viitoare", a susţinut Geoană.