MENIU

Geoană acuză spionarea membrilor PSD de către "actualul regim politic"

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi-a exprimat temerea în legătură cu faptul că social-democraţii sunt spionaţi "într-o manieră coordonată de către actualul regim politic", iar actualul preşedinte urmăreşte să transforme PSD în "oaia neagră" a coaliţiei. Afirmaţiile au fost făcute în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al PSD de la Călineşti.

Mircea Geoană a acuzat "încercarea obsesivă a actualului preşedinte de a transforma PSD în oaia neagră a coaliţiei", dar şi faptul că "disperarea adversarului nostru îl face să se agaţe şi să folosească lucruri inacceptabile pentru funcţionarea statului".

"Vreau să-mi exprim preocuparea pentru înmulţirea situaţiilor în care conversaţii de ale noastre şi lucruri care trebuie să fie, până la urmă, în interiorul partidului sau în interiorul vieţii noastre private sunt tot mai des spionate.
Şi teama mea este că sunt făcute într-o manieră coordonată de către actualul regim politic, folosind şi abuzând de puterea statului român", a spus Geoană, făcând referire la recenta iniţiativă a social-democraţilor de modificare a Legii de funcţionare a SPP şi STS.

"Vreau să fac un apel către acestea să nu cadă în pungă şi să lase jocurile murdare aşa cum trebuie să se deruleze într-un stat european şi democratic. De aceea, nu vă ascund faptul că va trebui să luăm măsuri ca democraţia românească să fie protejată şi republica noastră să nu se transforme într-un stat poliţienesc", a mai susţinut preşedintele PSD.

Mircea Geoană a declarat şi că preşedintele Băsescu vrea să preia pârghiile MAI pentru a influenţa rezultatul alegerilor. "Sper să fim uniţi, să răspundem interesului general, după încercarea evidentă a actualului preşedinte de a transforma PSD în ţap ispăşitor pentru eventuala rupere a coaliţiei şi bineînţeles, din dorinţa aproape obsesivă de a prelua nu numai pârghiile financiare,  pe care le deţine deja prin intermediari, dar inclusiv pârghiiile de forţă, în special în zona Ministerului de Interne, pentru a putea să controleze şi eventual să influenţeze rezultatul  politic al alegerilor", a spus liderul PSD.

Site-ul a postat o înregistrare audio şi susţine că aceasta ar reproduce discuţiile purtate de Geoană cu membrii PSD Maramureş la o şedinţă de taină, ţinută la sfârşitul lunii august.

"Am o veste bună: Băsescu se prăbuşeşte... Nici Emil Constantinescu nu a avut o prăbuşire mai rapidă şi mai dramatică decât acest cetăţean", se aude în înregistrare. Vezi aici înregistrarea