MENIU

General Motors anunţă un plan amplu de restructurare, ce include concedieri şi închideri de fabrici

Foto: caradvice.com.au

General Motors (GM) a anunţat că va închide fabrici, va concedia salariaţi şi va renunţa la marca Pontiac, în cadrul eforturilor de a îndeplini cerinţele guvernamentale pentru o restructurare mai rapidă şi mai profundă.

Producătorul auto american a propus deţinătorilor de obligaţiuni ca datoriile sale de 27 miliarde dolari să fie schimbate într-o participaţie totală de 10% din capitalul propriu, potrivit publicaţiei Financial Times. GM oferă deţinătorilor de obligaţiuni 10% din capitalul companiei reorganizate în condiţiile în care se apropie data de 1 iunie, fixată de preşedintele american Barack Obama ca termen limită pentru restructurare.

Astfel, grupul american General Motors a prezentat o variantă înăsprită a planului de restructurare respins la sfârşitul lui martie de guvernul american, care extinde disponibilizările şi a anunţat simultan lansarea unei restructurări a datoriei.

General Motors va disponibiliza suplimentar între 7.000 şi 8.000 de salariaţi, raportat la planurile iniţiale, ceea ce va reduce efectivele sale de producţie din Statele Unite de la 61.000 la sfârşitul lui 2008, la 40.000 în 2010. Numărul de uzine principale va fi diminuat de la 47 la 31 până la sfârşitul lui 2010 şi respectiv la 31 până în 2012, potrivit unui comunicat al GM.