MENIU

General Motors accelerează pregătirile pentru un posibil faliment

Foto: caradvice.com.au

General Motors Corp. accelerează pregătirile pentru un posibil faliment, chiar dacă directorii încearcă să facă economii mai mari în această săptămână, pentru a evita acest deznodământ, au declarat surse apropiate companiei, citate de Bloomberg.

General Motors (GM) se va concentra pe crearea unei noi companii din cele mai bune active, în cazul în care va solicita protecţie sub legea falimentului, au spus sursele, care au cerut să nu fie numite, pentru că detaliile nu sunt încă publice.

Eforturile de a stabili un nou obiectiv de reducere a costurilor se axează pe depăşirea ţintei actuale, de a reduce datoriile cu 46% şi de a disponibiliza 47.000 angajaţi în 2009, şi vor include discuţii cu oficialii Trezoreriei, au mai spus sursele.

Măsurile vin ca răspuns la decizia luată în martie de preşedintele american, Barack Obama, ce a respins cererea GM de a păstra împrumuturi de stat în valoare de 13,4 miliarde dolari.

Respingerea unor concesii de către muncitori şi încercarea de a face economii mai mari cresc potenţialul unui faliment, a spus directorul executiv, Fritz Henderson.