MENIU

Gazza: "Am murit de trei ori la dezintoxicare". VIDEO

Foto: www.guardian.co.uk

Fostul internaţional englez Paul Gascoigne a povestit, în premieră, că a fost de trei ori la un pas de moarte în timp ce se afla la reabilitare. Nu este vorba despre un nou moment de delir al lui Gazza, ci despre faptul că inima i s-a oprit de trei ori în urma unei tentative de suicid, fiind, însă, repusă în "funcţiune" de medicii care, spre deosebire de el, au ales să lupte pentru viaţa sa.

În ianuarie 2008, Gazza era complet răvăşit din cauza tratamentului la care a fost supus pentru a scăpa de dependenţa de alcool. Într-atât încât a ajuns să-şi dorească moartea, pe care a încercat să şi-o provoace apelând la o combinaţie de alcool şi pastile. "Este cel mai uşor mod de a scăpa. Iei câteva somnifere, faci o baie caldă, bei câteva pahare şi pur şi simplu te duci. Mă săturasem de tot. Am sunat-o pe sora mea şi i-am spus că fac o baie şi că o voi iubi mereu. Nu ştiu dacă acel telefon a fost un strigăt de ajutor, dar chiar nu mă interesa. Simţeam cum mă sting, iar tocmai atunci poliţia a dat buzna înăuntru şi am fost târât afară din baie", a povestit Gascoigne.

Fostul copil teribil al fotbalului englez, care a fost internat timp de trei luni în clinica Sporting Chance, înfiinţată de un alt fost internaţional alcoolic, Tony Adams, a mai spus că inima sa a cedat de trei ori în acea seară şi că medicii au fost nevoiţi să apeleze la manevre de resuscitare.

Gazza, în vârstă de 41 de ani, a adăugat că are şi acum remuşcări pentru că a agresat-o fizic pe fosta sa soţie, Sheryl, şi că, dezgustat de el însuşi, a ales să frecventeze un curs pentru controlarea furiei, unde a fost atacat de un grup de femei. "La terapie mai erau 15 sau 20 de femei şi le-am povestit exact ce făcusem. Câteva m-au pocnit, dar am acceptat situaţia", a rememorat Gascoigne, adăugând că ajunsese să simtă "folosit" de fiul său în vârstă de 12 ani, Regan.

Dacă în urmă cu puţin timp Gascoigne spunea că nu poate garanta că nu va mai pune vreodată alcool în gură, acum el pare ceva mai hotărât să se reabiliteze. "Nu pot să mai beau. Sunt prea mulţi pe care i-aş dezamăgi. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi în care reuşesc să nu beau. Acum suport să fiu în preajma alcoolului pentru că tot ce trebuie să fac este să îmi aduc aminte cum a fost ultima oară", a declarat Gazza, într-un interviu acordat, în exclusivitate, celor de la Sky News.

Vezi mai jos un film cu imagini din cariera lui Gascoigne şi cu ipostaze dramatice în care a ajuns din cauza alcoolului:

Mai multe articole despre:
dezintoxicare alcoolism Paul Gascoigne