MENIU

Gazprom a anunţat că gazul rusesc a ajuns în Ucraina

Foto: realitatea.net

Compania ucraineană care gestionează conductele de gaz a anunţat că a început să primească gaz din Rusia, începând cu ora 9.24.

Sistemul de transport al gazelor a început să primească gaz de pe teritoriul Rusiei la ora 10.24 ora Moscovei (9.24, ora României), a anunţat reprezentantul Gazprom care se află la centrala Sudja (regiunea Kursk), citat de RIA Novosti. "La 10.24 ora Moscovei, Ucraina a început pomparea de gaz în sistemul său de tranzit", a declarat reprezentantul companiei.

Anterior, preşedintele Gazprom, Aleksei Miller, citat de RIA Novosti, anunţase că sistemul ucrainean de transport al gazelor a intrat în regim normal şi este pregătit pentru reluarea livrărilor.

"La ora 10, ora Moscovei, colegii ucraineni au introdus sistemul de tranzit în regim normal", a declarat Miller. "Ei sunt pregătiţi să deschidă robinetul pentru tranzitul gazului către Europa. Din partea noastră conducta este sub presiunea în care se afla în data de 13 ianuarie. Din acea dată Gazprom este pregătit să reia livrările de gaz către consumatorii europeni", a adăugat Miller.