MENIU

Garmin a lansat un GPS destinat cicliştilor

Foto: REALITATEA.NET

Garmin a lansat Edge 500, care cântărește 57 de grame, și dispune de un receptor GPS de înaltă sensibilitate, nu necesită calibrare, poate fi schimbat rapid între biciclete şi se conectează wireless cu dispozitivele de măsurare compatibile cu tehnologia ANT+.

Conceput pentru cicliştii profesionişti, sistemul de navigaţie Edge 500 monitorizează poziţia, puterea, ritmul inimii, viteza, tempo-ul, altitudinea şi înclinările. Pentru date mai exacte privind urcările şi coborârile, Edge 500 încorporează un altimetru barometric care să detecteze schimbări ale altitudinii. Edge 500 se sincronizează wireless prin tehnologia ANT+ cu dispozitivele de măsurare compatibile.

Edge 500 se conectează wireless cu senzorii de viteză-cadenţă ai Garmin şi dispune de o estimare a ritmului cardiac bazat pe calorii. Integrând un receiver GPS dotat cu tehnologia HotFixTM  care găseşte şi menţine recepţia sateliţilor, Edge 500 afişează de asemenea valoarea temperaturii, schimbul automat de fus orar şi alerte în cazul în care distanţele sunt parcurse fără timer-ul pornit. Edge 500 are o autonomie a bateriei de 18 ore şi dispune de un suport de prindere care se aplică pe gâtul sau ghidonul bicicletei.

Cicliştii pot parcurge traseele echipei Garmin, sau descărca, analiza şi împărtăşi curse proprii, accesând Garmin ConnectSM  , o comunitate online care reuneşte milioane de activităţi din întreaga lume. Garmin Connect afişează valori precum timpul, distanţa, viteza, elevaţia şi ritmul cardiac. Informaţiile sunt redate prin intermediul ilustraţiilor, clasamente, rapoarte şi o varietate de reprezentări cartografice precum străzi, fotografii şi hărţi în elevaţie precum şi aplicaţia populară Google Earth.

Dispunând de o coneziune USB pentru încărcare rapidă şi transfer de date eficient, Garmin Edge 500 va fi disponibil la un preţ de 175 Euro. Pachetul care conține și un dispozitiv de măsurare a ritmului cardiac, împreună cu un senzor de viteză şi cadenţă, preţul lui Edge 500 va fi de 245 Euro.

Mai multe articole despre:
GPS biciclete Garmin