MENIU

Gabi Balint:"Dacă Steaua-Dinamo a fost El Clasico, atunci duminică va fi El Decisivo sau El Definitivo

Foto: NewsIn

Antrenorul lui FC Timişoara, Gabi Balint, a declarat vineri că dacă derby-ul Steaua-Dinamo este asemuit cu El Clasico din Spania, partida din Ştefan cel Mare, din etapa a 31-a a Ligii I, va fi una decisivă la titlu pentru ambele formaţii.

"Dacă Steaua-Dinamo a fost El Clasico, atunci duminică va fi El Decisivo sau El Definitivo. E un joc capital, care va stabili în mare parte campioana în acest an. Sincer, nu simt nicio presiune. Presiunea e la ei, ei sunt disperaţi pentru că nu s-au calificat niciodată în Liga Campionilor. Nu sunt invincibili, trebuie doar să intrăm fără presiune. Poate jucăm cu 3 atacanţi, că doar nu avem ce pierde", a spus Balint, care a negat cu vehemenţă un posibil aranjament între cele două formaţii: "În momentul când va fi vorba de o înţelegere la echipa la care eu antrenez, nu o să mă mai vedeţi pe bancă, indiferent că va fi vorba de o înţelegere în avantajul meu."

Tehnicianul bănăţenilor susţine că, îndiferent de decizia TAS în privinţa penalizării cu 6 puncte, echipa sa va fi considerată campioana morală a acestui sezon: "Eu iau în considerare cele 6 puncte, chiar dacă ni le vor acorda sau nu, pentru că au fost câştigate pe teren. În acest moment suntem pe primul loc, la două puncte de Dinamo. Dacă nu ni le vor da, sunt convins că Dinamo nu va fi o campioană adevărată, pentru că noi vom fi consideraţi campioana morală. Nu consider că Dinamo e mai bună ca Timişoara în niciun compartiment. Ei au jucători buni, cu goluri multe, dar avantajele sunt de partea noastră la acest capitol. Avem mai multe puncte ca ei şi mai multe goluri marcate".

Gabi Balint a vorbit şi despre obiectivul pe care şi l-a fixat atunci când a preluat echipa de pe Bega: "Din acest nou pachet de meciuri mi-am propus 6 puncte. Eu când am venit la Timişoara am spus că vreau să fac 35 de puncte, cât a făcut antrenorul care a plecat. Am deja 29 realizate ţinând cont că returul a fost, fără să fiu răutăcios, mai greu decât turul. Dacă fac aceste şase puncte, pot să mă declar mulţumit, pentru că mulţi nu îmi dădeau prea multe şanse". 

În încheiere, antrenorul a afirmat că îşi doreşte foarte mult ca la finalul sezonului să aducă un trofeu la Timişoara: "Eu nu mă gândesc să bat Dinamo pentru mine, ci pentru acest oraş minunat. Trebuie să profităm, dar asta nu trebuie să ne încarce cu prea multă presiune. Noi nu suntem obligaţi să câştigăm campionatul ca Steaua sau Dinamo. Aştept momentul în care să putem aduce iar un trofeu la Timişoara, să-l prezentăm pe stadionul plin".

Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo Gabi Balint etapa a 31-a FC Timişoara