MENIU

Furtunile fac ravagii în ţară

Foto: Realitatea TV
Tot mai multe localităţi au fost afectate de furtuni.

Ploile torenţiale au provocat mari pagube în judeţul Braşov, mai ales în zona Bran - Moeciu - Sohodol, unde aproape 100 de familii sunt izolate. Şi în Prahova apele au făcut prăpăd. Două familii din comuna Ceraşu au fost evacuate după ce casele le-au fost aproape înghiţite de pământ.

Şi un cartier din Braşov a fost inundat după o rupere de nori, iar în localitatea dâmboviţeană Biliciureşti patru gospodării au fost inundate luni seară după ce apa dintr-un canal de irigaţii înfundat s-a revărsat.

Un canal colector ce trecea pe sub Drumul Judeţean 71 s-a înfundat, iar apa s-a revărsat pe şosea şi apoi a ajuns în curţile din zonă. Pompierii s-au chinuit câteva ore ca să desfunde canalul şi să scoată apa din curţi.

Apele au deplasat unul din pilonii podului feroviar din localitatea sibiană Cârţa. Circulaţia feroviară între Sibiu şi Braşov este întreruptă pentru câteva zile, până când podul va fi reparat.

În cartierul Stupini din Braşov, apa a intrat în case, în beciuri şi în grajduri. În localitatea Poarta, apa a distrus podurile şi i-a izolat pe localnici. Autorităţile au lucrat toată ziua ca să îndepărteze resturile podului distrus. Pentru moment, oamenii din satul Poarta vor folosi un pod improvizat din tuburi de beton.

Aproape 300 de hectare de culturi agricole au fost inundate după ce digul de protecţie de pe râul Bârsa s-a rupt. În comuna prahoveană Ceraşu, ploile au provocat alunecări de teren. Aproape 100 de oameni sunt izolaţi şi două familii au fost evacuate. Alte 30 de case din comuna Ceraşu riscă să se prăbuşească, dacă alunecarea de teren continuă.